Alessandra Stoicescu a prezentat, luni, la 100 de minute un document exploziv privind trecutul procurorului general Augustin Lazăr.Citește și: SEMNEAZĂ PETIȚIA!
Decorație pentru eroul anticomunist Iulius Filip
Jurnalista Adina Anghelescu a vrut să afle de la Consiliul Superior al Magistraturii cât de des a fost verificat Lazăr de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității.
"Am făcut un demers la CSM în care am solicitat mai multe date pe care eu le-am considerat de interes major care privesc mapa profesională a procurorului general Lazăr Augustin.
Mă interesa mai ales dacă în CV-ul domnului Lazăr aflat în această mapă profesională a declarat că a fost președinte al comisiei de eliberări condiționate al Penitenciarului Aiud înainte din 1989, în fine, din cartea de muncă, din ce documente reieșea parcursul său profesional după terminarea facultății și cum a devenit procuror din avocat stagiar, imediat după 1982". a spus Adina Anghelescu.
La solicitarea Adina Anghelescu, CSM a răspuns că datele conținute în dosarul profesional sunt confidențiale și că nu au acces decât judecătorii și procurorii la dosarul personal.
Totuși, din a doua parte a răspunsului dat de CSM jurnalistei Adina Anghelescu reiese că Augustin Lazăr a fost verificat de CNSAS în ianuarie 2019.
"Se știa în spațiul public că adeverința care a fost dată de la CNSAS prin care domnul Lazăr Augustin era alb ca neaua a fost dată în 2009, ori în răspunsul CSM-ului vin și îmi spun că au primit de la CNSAS că au primit o adresă în 30.01.2019 și că a rezultat că în ședința aceasta din 17 ianuarie 'având în vedere faptul că nu s-au identificat documente noi sau neprocesate față de cele reținute în adeverința amintită anterior, adică aia din 2009, s-a hotărât că acesta rămâne valabilă'. Asta înseamnă că reverificarea anunțată pompos de CNSAS mi se pare un praf în ochi și cred că se va termina cu aceeași decizie de albire", a adăugat Adina Anghelescu.
Citește și: 100 de minute. O nouă victimă a lui Augustin Lazăr rupe tăcerea