Nu vorbim de date geografice despre cum arăta locul prăbuşirii, ci de coordonate exacte exprimate în cifre şi obţinute cu ajutorul mai multor aplicaţii de pe telefon.
"El a fost principalul comunicator cu autorităţile, familiile, la telefonul lui s-a vorbit secundă cu secundă. (...) S-au indicat tot felul de coordonate, pe tot felul de aplicatii, au fost repetate şi de dr. Zamfir şi de un alt medic. Înţeleg că aceste coordonate nu au putut fi indentificate just la capatul firului", a spus medicul Cătălin Pivniceru, într-un interviu pentru "Sinteza zilei", de la Antena 3.
"Nu îmi amintesc cum sunau coordonatele, dar au fost date de trei ori, erau grupuri de câte două cifre. Reţin că au fost aceleaşi cifre şi reţin că le-a dat dr. Zamfir de nenumărate ori. Au fost ceva indicaţii să se instaleze şi alte aplicaţii, apoi indicaţii legate de un sms cu 6 cifre care putea să însemne ceva", a mai spus medicul
Mai mult, medicul Radu Zamfir a indicat şi localităţile aflate în apropiere. A spus de localitatea Horea, cea din care au venit cei care i-au salvat.
"Au mai fost date detalii despre o hartă pe care o arăta unul dintre telefoane. Ştiu că unul dintre colegi spunea că, dacă s-ar trage o linie pe hartă între localitatea Horea şi o altă localitate, la mijloc am fi noi", a spus medicul Cătălin Pivniceru.
Pe 20 ianuarie, pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.