Antena 3 CNN Actualitate Dobriţoiu: Bugetul de înzestrare al Armatei Române, atât de infim încât nici nu îl putem zări

Dobriţoiu: Bugetul de înzestrare al Armatei Române, atât de infim încât nici nu îl putem zări

1 minut de citit Publicat la 16:25 07 Iun 2012 Modificat la 16:25 07 Iun 2012
Dobriţoiu: Bugetul de înzestrare al Armatei Române, atât de infim încât nici nu îl putem zări
Foto: Mediafax
Armata Română "abia stă în picioare la capitolul dotări", bugetul pentru înzestrare fiind atât de "infim încât nici nu îl putem zări", a declarat, joi ministrul Apărării Naţionale, Cornel Dobriţoiu, informează Mediafax.
   
"Bugetul este total dezechilibrat mulţumită celui care candidează din partea portocaliilor la Primăria Clujului. În momentul în care cheltuielile de personal se cifrează la 85 la sută din total buget, bugetul de înzestrare este atât de infim, atât de superb, încât nici nu îl putem zări. Asta nu înseamnă că nu ne interesează să găsim soluţii pentru a rezolva această chestiune", a spus Corneliu Dobriţoiu.
   
El a afirmat că la nivelul Guvernului se analizează "patrimoniul în exces al Armatei pentru a găsi soluţii de valorificare inteligentă a acestuia", astfel încât să fie generate resurse pentru bugetul de înzestrare şi pentru reechilibrarea tuturor capitolelor bugetului Apărării.
   
"Armata nu se va transforma într-o agenţie imobiliară, ci vom apela la agenţii guvernamentale, chiar la un agent economic internaţional cu reputaţie neştirbită în acest sens", a spus Dobriţoiu, adăugând că astfel de soluţii au fost aplicate şi de alte state membre NATO, cum sunt Polonia şi Marea Britanie.
   
Potrivit lui Dobriţoiu, în acest moment, domeniul militar nu este "suficient de atractiv" pe piaţa forţei de muncă din România şi că nu toţi tinerii care absolvă licee militare rămân în sistem, iar Guvernul caută soluţii viabile.

"Armata nu este suficient de atractivă pe piaţa forţei de muncă. Acum depinde şi de opţiunile fiecărui tânăr sau de orientările familiei. Dacă familia doreşte să-şi trimită copiii aici (la Liceul militar, pe care ministrul l-a absovit - n.r.) în aşa fel încât să aibă certitudinea că vor fi formaţi ca tineri integri şi stabili pe parcursul vieţii şi orientaţi către valori, atunci ar fi bine să o facă. Asta nu înseamnă că, odată absolvind liceul militar, destinul lor se leagă absolut de armată. Au posibilitatea să opteze şi pentru altceva", a spus Dobriţoiu.

×
x close