Antena 3 CNN Actualitate Doar 4 universităţi corespund standardelor

Doar 4 universităţi corespund standardelor

Doar 4 universităţi corespund standardelor
09 Aug 2007   •   08:40

11 universităţi din ţară au fost verificate de Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior. Doar patru dintre acestea corespund standardelor, iar una a fost recomandată pentru închidere. Evaluarea celorlalte universităţi va începe în luna octombrie. Patru universităţi dintre cele evaluate au primit calificativul "grad de încredere ridicat" din partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior.

La polul opus şi cu un grad limitat de încredere se află Universitatea din Oradea, pentru care Agenţia a cerut Ministerului Educaţiei încetarea acreditării pentru un an. Inspectorii au descoperit că taxa de şcolarizare este prea mare şi că nu corespunde cheltuielilor reale. Deşi studenţii plătesc această taxă, învaţă în laboratoare slab dotate şi numai 10% din ei au şansa de a obţine un loc în cămin.

O altă instituţie căreia i s-a acordat un grad minim de încredere este Universitatea "Petre Andrei" din Iaşi. Aici s-au semnalat deficienţe fundamentale în asigurarea şi menţinerea calităţii programelor şi standardelor de acordare a diplomelor. În cazul universităţii din Iaşi, ministerul urmează să stabilească dacă va fi închisă sau nu. De la 1 octombrie intră în programul de verificare toate universităţile din ţară.

Clasamentul universităţilor:
1. Universitatea Tehnică, Cluj-Napoca
2. Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, Iaşi
3. Universitatea Politehnică, Bucureşti
4. Universitatea "Transilvania", Braşov
5. Universitatea "Aurel Vlaicu", Arad
6. Universitatea "Lucian Blaga", Sibiu
7. Universitatea de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş", Timişoara
8. Universitatea "Vasile Goldiş", Arad
9. Universitatea "Constantin Brâncuşi", Târgu Jiu
10. Universitatea din Oradea
11. Universitatea "Petre Andrei", Iaşi

Antena 3

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close