Antena 3 CNN Actualitate DNA face percheziții la Direcția Generala Antifraudă din București. Inspectori acuzați de luare și dare de mită

DNA face percheziții la Direcția Generala Antifraudă din București. Inspectori acuzați de luare și dare de mită

Procurorii DNA au făcut, joi, percheziții în diverse locații, inclusiv la sediul Direcției Generale Antifraudă din București, în legătură cu presupuse infracțiuni de corupție comise de funcționari cu atribuții de control, potrivit surselor Antena 3 CNN.

dga
DNA face percheziții la Direcția Generala Antifraudă din București. Inspectori acuzați de luare și dare de mită Sursa foto: Facebook/ Direcția Generală Anticoruptie
de Andreea Ştefan    |    07 Dec 2023   •   19:36

Conform acestor surse, în cadrul îndeplinirii atribuțiilor lor de serviciu, funcționarii care efectuau verificări la societăți comerciale ar fi intervenit în mod fraudulos asupra rapoartelor, astfel încât agenții economici implicați să nu fie obligați să plătească sumele datorate statului.

Mai exact, doi inspectori de la Direcția Generală Antifraudă din București sunt acuzați că au primit de la două firme 8.000 euro și 80.000 lei, după ce au descoperit grave probleme în contabilitate și i-au învățat pe administratori cum să fenteze legea.

De asemenea, unul dintre inspectori a dat șpagă 10.000 de euro unei angajate de la Colegiul Mihai Viteazu din Sfântu Gheorghe pentru a obține un duplicat al unei diplome de Bacalaureat pentru o femeie care nu a dat niciodată examenul.

Documentul ar fi fost primit la sfârșitul lunii noiembrie.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close