Antena 3 CNN Actualitate DNA cere urmărirea penală a lui Tudor Chiuariu şi Zsolt Nagy

DNA cere urmărirea penală a lui Tudor Chiuariu şi Zsolt Nagy

DNA cere urmărirea penală a lui Tudor Chiuariu şi Zsolt Nagy
18 Sep 2007   •   21:49

Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie a solicitat preşedintelui Traian Băsescu avizul pentru începerea urmăririi penale în cazul unui ministru în funcţie şi a unui fost ministru. Cei vizaţi de DNA sunt ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, şi fostul ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei, Zsolt Nagy. Comisia specială de la Cotroceni se va întruni pentru a analiza cererea DNA. Cei doi sunt suspectaţi de corupţie şi abuz în serviciu, în dosarul "Poşta". Este vorba despre o hotărâre de guvern emisă în luna aprilie, contrasemnată de Zsolt Nagy şi avizată de Tudor Chiuariu, prin care se legaliza asocierea dintre Poşta Română şi o companie privată. Scopul: realizarea unei investiţii pe un teren din centrul Bucureştiului. Comisa specială de la Cotroceni se va întruni pentru a analiza cererea DNA.

Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, a declarat că solicitarea DNA este o "răzbunare prostească" pentru că a solicitat excluderea din magistratură a procurorilor Doru Ţuluş şi Aristotel Mihai Popa, în urmă cu o zi.

Zsolt Nagy a declarat la Antena 3 că este vorba de situaţia juridică a unui teren şi că cererea DNA este un abuz ilegal al acestei instituţii, care se aruncă într-o luptă politică. Nagy a menţionat că din cauza acestui război politic s-a retras de pe lista UDMR pentru alegerile europarlamentare.

DNA a cerut urmărirea penală şi în cazul lui Adrian Năstase şi Miron Mitrea
Acestea nu sunt primele astfel de cazuri. În urmă cu o săptămână, Daniel Morar i-a cerut preşedintelui Traian Băsescu să-şi dea avizul pentru a se putea declanşa urmărirea penală a fostului premier Adrian Năstase şi a fostului ministru al Transporturilor Miron Mitrea. Comisia de la Cotroceni se va întruni săptămâna viitoare şi va formula un raport în care va propune aprobarea începerii urmăririi penale sau clasarea cazului. Pe baza raportului, decizia finală va fi luată de şeful statului.

COMUNICATUL DNA (pdf)

DNA CERE URMĂRIREA PENALĂ A LUI CHIUARIU ŞI NAGY

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close