Antena 3 CNN Actualitate DNA cere Parlamentului European ridicarea imunităţii europarlamentarului Adrian Severin

DNA cere Parlamentului European ridicarea imunităţii europarlamentarului Adrian Severin

DNA cere Parlamentului European ridicarea imunităţii  europarlamentarului Adrian Severin
Foto: Mediafax
05 Apr 2011   •   16:08

DNA cere Parlamentului European ridicarea imunităţii  europarlamentarului Adrian Severin. DNA: există suspiciunea de săvârşire a infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.

În comunicatul transmis de DNA se arată: "Direcţia Naţională Anticorupţie a trimis astăzi, 5 aprilie 2011, ministrului Justiţiei, domnul Cătălin Predoiu, solicitarea de ridicare a imunităţii parlamentare în cauza referitoare la Severin Adrian, Membru al Parlamentului European, faţă de care există suspiciunea de săvârşire a infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă, în vederea transmiterii acestei solicitări preşedintelui Parlamentului European, domnul Jerzy Buzek", conform Mediafax.

În data de 21 mai, europarlamentarul a fost filmat de jurnaliştii de la Sunday Times în timp ce negocia pentru promovarea unui amendament. 

Direcţia Naţională Anticorupţie s-a sesizat din oficiu cu privire la posibile fapte de corupţie săvârşite de europarlamentarul român.

Conform publicaţiei americane, trei europarlamentari, printre care şi Severin, s-au declarat dispuşi să facă lobby contra unor sume de bani care ajungeau până la 100.000 de euro.

×
Subiecte în articol: DNA Adrian Severin Parlament European
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close