Antena 3 CNN Actualitate DNA cere aviz Parlamentului pentru urmărirea penală împotriva lui Adrian Năstase

DNA cere aviz Parlamentului pentru urmărirea penală împotriva lui Adrian Năstase

DNA cere aviz Parlamentului pentru urmărirea penală împotriva lui Adrian Năstase
24 Apr 2008   •   15:52

DNA a cerut Camerei Deputaţilor avizul pentru începerea urmăririi penale a lui Adrian Năstase. Solicitarea a ajuns astăzi la preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, şi va fi introdusă pe ordinea de zi a Biroului Permanent în şedinţa din 5 mai. Contactat de Antena 3, Olteanu a declarat că dezbaterea în cazul tuturor miniştrilor împotriva cărora s-a cerut avizul Parlamentului va fi, cu siguranţă, intens politizată.

Este vorba despre miniştri parlamentari care stau acum chiar la mâna camerei din care au făcut parte, singura instituţie care poate decide dacă se va începe sau nu urmărirea penală împotriva lor. ?Dacă se va cere începerea urmăririi penale, probabil că cei patru miniştri vor considera că este o vendetă politică, iar dacă va fi o decizie negativă, cei care nu-i iubesc vor zice că i-am apărat?, a precizat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Fostul premier este acuzat pentru luare de mită, trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în ?dosarul Zambaccian?. În acest caz, Năstase este cercetat pentru dobândirea proprietăţii asupra unui imobil situat în Bucureşti, pe strada Muzeul Zambaccian 16.

Direcţia Naţională Anticorupţie a mai cerut Parlamentului avizul pentru declanşarea urmăririi penale împotriva fostului ministru al Transportului Miron Mitrea, a fostului ministru al Economiei Codruţ Şereş şi a ministrului Muncii, Paul Păcuraru.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close