Antena 3 CNN Actualitate DNA ascultă telefoane pe care numai SRI le poate intercepta

DNA ascultă telefoane pe care numai SRI le poate intercepta

DNA ascultă telefoane pe care numai SRI le poate intercepta
24 Iul 2007   •   20:44

SRI este singura instituţie abilitată prin lege să facă interceptări telefonice. Şi asta numai în baza unui mandat. ?Gardianul? publică un material din care reiese însă că la ora actuală şi DNA poate face acest lucru, printr-un fir tras direct de la sediul SRI. Afirmaţia a reieşit din declaraţiile făcute de generalul SRI Dumitru Zamfir, în faţa Comisiei Voiculescu.

?Acest lucru s-a făcut printr-o hibă a legii şi printr-o bunăvoinţă excesivă a SRI. Practic, la această oră, ascultarea de convorbiri se face direct de către beneficiar, printr-un cablu tras de la SRI până în sediul instituţiilor care au cerut înregistrarea convorbirii. Asta înseamnă că esenţa legii care dictează felul în care se fac interceptări de convorbiri este profund încălcată," a declarat Zamfir.

Generalul a povestit că iniţial materialele erau prelucrate de SRI şi transmise fostului PNA. Ulterior, sub pretextul confidenţialităţii, acesta a cerut să îşi prelucreze singur materialele. Cel care a cerut mutarea acestei activităţi la sediul DNA a fost Daniel Moral, mai spune generalul Zamfir.

Purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, a precizat că va oferi un punct de vedere al DNA după ce se va documenta asupra subiectului.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close