Antena 3 CNN Actualitate Distracţie şi voie bună în mini-vacanţa de 1 Mai

Distracţie şi voie bună în mini-vacanţa de 1 Mai

Distracţie şi voie bună în mini-vacanţa de 1 Mai
28 Apr 2007   •   11:43

Mini-vacanţa de 1 Mai aduce românilor patru zile libere şi multă distracţie. Destinaţia favorită a românilor rămâne litoralul. Însă, în acest an, turiştii se împart între staţiunile Mamaia, Vama Veche, Albena şi Nisipurile de Aur. Autorităţile au estimat că cel puţin 10.000 de persoane au ajuns în aceste zile pe litoral. Dacă de Paşte a pierdut mii de turişti în faţa bulgarilor, de această dată, litoralul românesc a început să se dezmorţească. Sezonul a început în stil mare! Pentru prima dată în România, turiştii pot admira priveliştea de la înălţimea autobuzelor cu platformă, în staţiunea Mamaia. Pe de altă parte, distracţia la Vama Veche a început încă de vineri seară. Abia ajunşi în staţiune, turiştii şi-au aruncat bagajele în camerele din pensiuni sau în corturile montate în grabă pe plajă şi au început petrecerea.

Sâmbătă, plajele au început să se aglomereze după prânz, dar destul de puţini s-au încumetat să intre în apă. Cunoscută odată drept ?Staţiunea Tineretului? şi o destinaţie preferată până acum câţiva ani, Costineştiul este aproape gol. Doar câţiva turişti se plimbă pe nisip, iar terasele sunt aproape toate închise.

Pe de altă parte, aproape 10.000 de români au plecat să îşi petreacă vacanţa de 1 Mai în Bulgaria. Cei mai mulţi şi-au făcut rezervări în Nisipurile de Aur şi Albena. Românii spun că preferă Bulgaria pentru că serviciile sunt mai bune decât în România, iar preţurile, mai mici.

Şi la munte, staţiunile au început să se umple de turişti. Iar cei care au ales această destinaţie au parte şi de o vreme excelentă. O noapte de cazare la o pensiune de două margarete costă doar 50 de lei, 70-80 de lei la 3 margarete şi 120 de lei la 4 margarete. Gazdele s-au gândit şi la programul turiştilor şi le oferă plimbări cu căruţa sau cu ATV-urile.

Aglomeraţia din oraşe s-a mutat la munte şi pe litoral. Dacă vineri după-amiază şi sâmbătă dimineaţă ieşirile din Capitală spre Braşov şi Constanţa erau înţesate de maşini, la această oră se circulă greu în staţiunile de pe Valea Prahovei. Din fericire până acum nu s-au înregistrat evenimente rutiere deosebite. Cea mai aglomerată ieşire din Bucureşti a fost cea spre munte. De dimineaţă şi până la orele amiezii, pe aici s-a circulat bară la bară.

Măsuri de siguranţă de 1 Mai

Autorităţile sunt cu ochii pe şosele zilele acestea. Din cauza mini-vacanţei de 1 Mai, se aşteaptă un trafic record, motiv pentru care Poliţia Rutieră a sporit numărul agenţilor care vor patrula în judeţele asaltate de turişti, mai exact Prahova, Braşov şi Constanţa.

De asemenea, numărul radarelor mobile va fi mult mai mare decât în zilele obişnuite. Dacă mergeţi spre Braşov aţi putea întâlni pe drum chiar şi 14 radare, iar către mare, nu mai puţin de 10.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close