Antena 3 CNN Actualitate Dispută politică pe retragerea din Irak

Dispută politică pe retragerea din Irak

Dispută politică pe retragerea din Irak
14 Mai 2007   •   07:52
UPDATE: Ministrul Apărării Naţionale, Teodor Meleşcanu, a declarat, la Bruxelles, că nu va propune o decizie de retragere a trupelor româneşti din Irak, dar va cere un mandat, atât pentru el, cât şi pentru ministrul de Externe, pentru a începe consultările cu ţările aliate, a stabili un plafon în privinţa distribuirii forţelor militare româneşti în diverse teatre şi pentru a negocia un calendar de retragere a trupelor româneşti, care vor rezulta în urma acestor consultări. Meleşcanu va susţine aceste puncte de vedere la şedinţa de marţi a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Pe de altă parte, liderul democrat Emil Boc a declarat, luni, că PD îi cere preşedintelui interimar Nicolae Văcăroiu să nu ia decizii în domeniul securităţii naţionale, care să vizeze retragerea trupelor din Irak, promulgarea legilor siguranţei sau numirea directorului SIE.

"PD îi solicită preşedintelui interimar Nicolae Văcăroiu ca, în ultimele 4 zile de mandat, să nu ia decizii importante pentru România, având în vedere vremelnicia prezenţei domniei-sale la Cotroceni", a spus Boc, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional (BPN) al PD.

El a precizat că Văcăroiu nu trebuie să ia decizii în domeniul siguranţei naţionale şi al "prestigiului României în plan internaţional".

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close