Antena 3 CNN Actualitate Directorul Complexului Energetic Turceni, primă de 149.000 lei în luna iunie

Directorul Complexului Energetic Turceni, primă de 149.000 lei în luna iunie

Directorul Complexului Energetic Turceni, primă de 149.000 lei în luna iunie
05 Noi 2008   •   10:24

Directorul general al Complexului Energetic Turceni, Dumitru Cristea, a beneficiat în luna iunie de o primă de aproape 149.000 de lei. Informaţia apare chiar în declaraţia de avere a soţiei acestuia care este director economic la Primăria Târgu Jiu. În replică, Dumitru Cristea spune că banii i-au revenit pe criterii de performanţă.
Inspectorii de integritate s-au autosesizat în privinţa primei de 149.000 de lei pe care soţia directorului general al Complexului Turceni a trecut-o în declaraţia de avere ca şi veniturile soţului. Potrivit aceluiaşi document, prima a fost mai mare decât salariul. Dumitru Cristea a avut câştiguri salariale nete de aproximativ 124.000 de lei în primul an de la preluarea conducerii Complexului Energetic.
Cristea susţine că această primă i-a revenit în urma performanţelor prefesionale .
"Nu este doar o clauză în contractul de performanţă managerială pe care îl am cu şefii de la Bucureşti, ci este şi o prevedere a legislaţiei româneşti. Mi-am atins toţi indicatorii de performanţă pe care îi aveam în contractul cu AVAS şi Ministerul Economiei şi Finanţelor. Clauza este plata unui salariu lunar pentru fiecare lună de activitate. Sunt 12 luni ori salariul meu de 120 de milioane net. Fac un miliard şi 440 de milioane. E un calcul simplu." a spus Dumitru Cristea.
Directorul de la Complexul Turceni spune că a uitat să-şi depună declaraţia de avere . Astfel, tot din declaraţia soţiei, reiese că familia Cristea a împrumutat 250.000 de lei de la un gorjean care face afaceri cu Complexul Energetic.
În documentul postat pe site-ul Primăriei din Târgu Jiu, Cristea mai apare cu terenuri şi imobile cumpărate, concesionate sau moştenite, şi cu cinci depozite bancare în valoare de 465.000 de lei.
Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close