Antena 3 CNN Actualitate Direcţia Regională de Drumuri Timişoara a cheltuit 2,2 milioane de euro pe un teren în litigiu

Direcţia Regională de Drumuri Timişoara a cheltuit 2,2 milioane de euro pe un teren în litigiu

Direcţia Regională de Drumuri Timişoara a cheltuit 2,2 milioane de euro pe un teren în litigiu
09 Aug 2009   •   15:31

Direcţia Regională de Drumuri Timişoara a investit nu mai puţin de 2,2 milioane de euro pe un teren aflat în litigiu. Directorul Regionalei s-a zbătut să încheie tranzacţia în condiţiile în care există riscul ca statul român să rămână şi fără teren şi cu banii luaţi.

Cele 2,8 hectare, cumpărate de statul român cu 2,2 milioane de euro, se află pe drumul naţional 6, chiar la intrarea în Timişoara. Aici funcţionează unul dintre sediile Direcţiei Regionale de Drumuri. Fostul proprietar al terenului a semnat, în 2005, o convenţie de vânzare-cumpărare cu două persoane, în cartea funciară fiind notată interdicţia de înstrăinare. Ulterior, între cele două părţi au apărut neînţelegeri care au dus la o serie de procese nefinalizate nici până astăzi.

Deşi cunoştea situaţia juridică a terenului, şeful Direcţiei Regionale de Drumuri a făcut tot ce a putut pentru a-l cumpăra, susţin ziariştii de la Gândul.

Tranzacţia a fost finalizată anul trecut, în luna februarie. În contract se stipulează că statul român intră în stăpânirea terenului la data când vor fi soluţionate litigiile existente. Nicăieri nu se precizează însă ce se întâmplă în cazul în care vânzătorul pierde procesele şi rămâne fără cele 2,8 hectare.

Ulterior, Direcţia Regională de Drumuri a încercat să intabuleze terenul. Solicitarea a fost respinsă de Oficiul de Cadastru, din cauza interdicţiei de înstrăinare din cartea funciară.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a deschis o anchetă pentru a verifica modul în care a fost încheiată tranzacţia.

Antena 3

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close