Antena 3 CNN Actualitate Dinescu: Patriarhul Daniel nu are dosar, deşi a stat 10 ani în străinătate (VIDEO)

Dinescu: Patriarhul Daniel nu are dosar, deşi a stat 10 ani în străinătate (VIDEO)

Dinescu: Patriarhul Daniel nu are dosar, deşi a stat 10 ani în străinătate <font color=red>(VIDEO)</font>
13 Sep 2007   •   13:43

Deşi Mircea Dinescu a declarat că CNSAS va da joi mai multe verdicte în cazul înalţilor prelaţi, acestea au fost amânate. ?Am amânat discutarea dosarelor a 8 preoţi. Patriarhul Daniel nu se află pe listă, deoarece în cazul său nu mai există dovezi, deşi a stat 10 ani în străinătate", a declarat Mircea Dinescu. "În schimb există nişte resturi de dosare referitoare la ÎPS Bartolomeu, a mai spus Dinescu. ?Unii dintre prelaţi stau liniştiţi ştiind că dosarele lor au fost arse?, a precizat Dinescu.

Colegiul CNSAS a dat o singură decizie de poliţie politică în cazul lui Andrei Andreicuţ, episcop de Alba. Dinescu a catalogat drept dură decizia pe care a luat-o CNSAS în cazul episcopului Andreicuţ.

"Astăzi s-ar putea să pârlim nişte berbecuţi în sutane aurite," a spus Dinescu înaintea şedinţei CNSAS. Acesta a mai dat asigurări că mitropolitul Teofan nu a colaborat cu Securitatea.

Surse din CNSAS declarau, în urmă cu o săptămână, că dosarul mitropolitului Daniel, împreună cu cele ale altor 12 persoane, ar fi fost arse în 23 decembrie 1989. Mitropolitul Moldovei a respins acuzaţiile. Şi contracanditatul său, Bartolomeu Anania, este unul dintre ierarhii chemaţi la CNSAS pentru lămurirea posibilelor legături cu Securitatea, dar a refuzat să se prezinte.

DINESCU: AZI O SĂ PÂRLIM NIŞTE BERBECUŢI ÎN SUTANE AURITE
PATRIARHUL DANIEL NU ARE DOSAR, DEŞI A STAT 10 ANI ÎN STRĂINĂTATE

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close