Antena 3 CNN Actualitate Dinescu negociază preluarea a 9% din "Adevărul"

Dinescu negociază preluarea a 9% din "Adevărul"

Dinescu negociază preluarea a 9% din "Adevărul"
12 Mar 2007   •   16:54

După ce, la începutul lunii, a declarat că "se gândeşte" să întrerupă colaborarea cu ziarul Adevărul şi chiar cu holdingul cu acelaşi nume, Mircea Dinescu spune acum că discută cu Dinu Patriciu "noua linie" a cotidianului, la care va avea o dublă postură, editorialist şi acţionar. Acesta a mai precizat că, în prezent, discută cu Dinu Patriciu preluarea a circa 8 - 9% din acţionariatul holdingului Adevărul.

"Eu sunt şi prieten şi asociat cu Dinu Patriciu. Nu s-a schimbat nimic în relaţia noastră. Trebuie să regândim ziarul, să-l relansăm în aprilie. Până atunci o să fiu, probabil, şi acţionar. Nu mai public nimic până la sfârştiul lunii martie, până nu voi deveni acţionar şi mă voi implica în linia ziarului în calitate dublă, ca jurnalist şi ca acţionar. Voi avea astfel un cuvânt de spus", a declarat Mircea Dinescu pentru Mediafax.

Mircea Dinescu anunţa la începutul lunii, într-un editorial din acelaşi ziar, că va întrerupe pentru o vreme activitatea de editorialist al ziarului, publicistul analizând şi posibilitatea de a pleca de la Adevărul. Motivul era publicarea unui interviu cu Dinu Săraru. "(.îmi depun pentru o vreme pixul în rastel, pînă voi fi sigur că Adevărul îşi va tăia oficial şi definitiv ombilicul ce-l ţine legat de fostul organ de propagandă al Partidului Comunist Român", spunea publicistul în editorial.

. Jurnalistul a mai precizat că va lua o decizie şi în ceea ce priveşte participarea sa la grupul de presă Satiricon, unde este acţionar minoritar, iar Patriciu deţine majoritatea acţiunilor. "Este mai dificil, pentru că eu sunt implicat şi în Satiricon care editează un supliment pentru Adevărul. O să vedem", a spus jurnalistul. Grupul Satiricon administrează publicaţiile Dilema Veche, Dilemateca, Plai cu boi, precum şi revista România literară, condusă de Nicolae Manolescu. Satiricon face parte din Adevărul Holding, alături de ziarele Adevărul şi Averea.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close