Fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu, a fost invitatul Cristinei Ţopescu în ediţia de sâmbătă a emisiunii "Dincolo de Ştiri", în care au vorbit despre România, la 100 de ani de la naşterea lui Corneliu Coposu.
Constantinescu a explicat că fostul lider ţărănist a fost un vizionar înainte de orice.
"Peste toate, Corneliu Coposu era un vizionar, acest fapt i-a dat statura de om de stat. Trebuie să înţelegem că nu se pot naşte lideri puternici din nimic. Coposu vine din aristocraţia şi meritocraţia românească, atestată cu diplome voievodale. Nu vorbim despre aristocraţie trufaşă. O cultură politică solidă, despre asta vorbim. Acesta a fost aluatul din care s-a născut Corneliu Coposu. Coposu nu a fost o victimă a comunismului, a fost un luptător. A fost un susţinător al monarhiei constituţionale. Maniu era atât de ataşat de el încât nu mergea fără el nicăieri.
Consilierul Zoe Petre a arătat că seniorul ţărănist avea o moralitate solidă, element esenţial ce lipseşte în ziua de astăzi din peisajul politic.
"De multe ori, ideea de morală în politică este trivializată în legătură cu cele mai mici concesii sau modificări de parcurs. Esenţialul în politică este să ai o viziune dar şi să izbuteşti să contruieşti. Aşa, viziune pot avea mulţi oameni. Sunt comentatori care înţeleg sensul întâmplărilor, sunt analişti politici, istorici, dar să contruieşti o realitate pornind de la această viziune este privilegiul şi blestemul politicienilor. Ca să poţi construi nu poţi să fii rigid în fiecare detaliu. Morala personală este singura care nu este negociabilă dar trebuie găsite soluţii. Trebuie găsit un echilibru între negociere şi ajustare."