Zeci de milioane de apeluri la numărul 112 au fost făcute doar ?de amuzament" de către români, fapt care a determinat autorităţile să ia măsuri în acest sens. Începând cu 20 noiembrie, apelurile la 112 de pe telefoanele mobile vor putea fi localizate. Sistemul va fi pe deplin funcţional înainte ca termenul impus ţării nostre de către Comisia Europeană să expire.
La trei ani după introducerea numărului pentru urgenţe, unii români încă mai sună în joacă sau pentru că vor să reclame fel de fel de drame personale. Mulţi sună să reclame preţurile mari din magazine, o pană de curent sau chiar să ceară legătura cu preşedintele ţării. Practic din cele 36 de milioane de apeluri înregistrate anul trecut de serviciul de urgenţă 112, 33 de milioane s-au dovedit a fi false sau accidentale.
La sediul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, în centrul 112 pentru Bucureşti şi Ilfov, telefoanele sună neîncetat, ca şi cum Capitala ar fi în stare de urgenţă, au declarat angajaţii instituţiei pentru Evenimentul Zilei. Un triumf recent a fost prinderea unui bărbat din Ialomiţa, care a apelat 112, în bătaie de joc de 6.500 de ori. El a reuşit într-o singură zi, să bată recordul de 460 de apeluri. A fost însă un caz fericit, pentru că de cele mai multe ori, farsorii nu sunt prinşi.
În urmă cu un an, oficialii de la Bruxelles au anunţat începerea procedurii de infringement împotriva României, pe motiv că apelurile din reţelele mobile către 112 nu puteau fi localizate.
Antena 3