Antena 3 CNN Actualitate DIICOT preia cazul criminalului de la Caracal. Gheorghe Dincă, audiat la Craiova

DIICOT preia cazul criminalului de la Caracal. Gheorghe Dincă, audiat la Craiova

DIICOT preia cazul criminalului de la Caracal. Gheorghe Dincă, audiat la Craiova
de S.T.    |    27 Iul 2019   •   08:20

Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt va declina către DIICOT Craiova competenţa în ancheta privind dispariţia fetei de 15 ani din Caracal, potrivit unor surse judiciare.

Suspectul, un bărbat de 66 de ani din Caracal, care ar fi luat în maşină fata din Dobrosloveni, a fost condus vineri seara la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, însă o decizie privind o eventuală reţinere ar urma să fie luată de procurorii DIICOT.

DIICOT Craiova a solicitat vineri Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt să preia ancheta în dosarul dispariţiei fetei de 15 ani din Caracal, pentru a-l reuni cu un dosar privind dispariţia unei alte adolescente de 18 ani.

DIICOT Craiova a avut în lucru al doilea dosar, însă spune că nu l-a identificat pe autor.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în data de 15 aprilie 2019, lucrătorii Postului de Poliţie Dioşti au fost sesizaţi de către o persoană de sex masculin din comuna Dioşti, satul Radomir, judeţul Dolj, cu privire la faptul că nepoata sa (Mihaela Luiza Melencu - n.r.), în vârstă de 18 ani, a plecat în mod voluntar de la domiciliu către municipiul Caracal şi nu a mai revenit.

Pe 18 aprilie, Secţia 4 Poliţie Rurală Coşoveni a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, iar pe 30 mai, Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a dispus declinarea dosarului către DIICOT - ST Craiova, în vederea efectuării de cercetări cu privire la infracţiunea de trafic de persoane, având în vedere că bunicul fetei a fost contactat telefonic, în datele de 15 aprilie şi 19 aprilie, de către persoane necunoscute, care i-au comunicat că fata nu mai doreşte să se întoarcă acasă, fiind pe teritoriul Elveţiei.

Ulterior, în data de 6 iunie, DIICOT Craiova a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la infracţiunea de trafic de persoane, raportat la împrejurările cauzei, la modul şi mijloacele de săvârşire, la datele personale ale victimei, la locul de unde fuseseră iniţiate apeluri telefonice către familia victimei, considerându-se că sunt indicii temeinice de recrutare a victimei prin răpire/constrângere în scopul exploatării sexuale.

DIICOT a solicitat acum ca dosarele privind dispariţia celor două fete să fie reunite.

Citește și: Alexandru Cumpănașu: „Șeful Poliției Caracal i-a spus tatălui fetei că dacă cumva s-a încurcat cu vreunul o să plătească el pagubele investigației”

Șeful Poliției Române, explicații în privința modului în care s-a acționat pentru salvarea fetei din Caracal: „Poliția putea intra în locuință și fără mandat”

Mărturia unei foste angajate a bărbatului bănuit că le-a ucis pe fetele din Caracal. „Mi-a spus că îmi dă bani să mă culc cu el. Îi plăceau filmele de groază”

Noi dezvăluiri șocante despre mecanicul auto din Caracal. Ce spune o femeie care a lucrat ca bucătăreasă pentru el

Poliția, despre cazul fetelor dispărute din Caracal: Fata a sunat și a spus că se află într-o curte cu mulți câini

Gheorghe Dincă, bănuit că le-a ucis pe fetele din Caracal, era divorțat și locuia singur

Mihaela Luiza Melencu a fost văzută ultima dată în timp ce era luată la ocazie. „Parcă a înghiţit-o pământul”, spunea mama ei

Cele două fete dispărute în Caracal ar fi fost ucise de şoferul care le-a luat la ocazie. Alexandra avea 15 ani, era cuminte şi nu umbla în anturaje dubioase

Ultimele cuvinte ale Alexandrei, fata de 15 ani măcelărită în Olt: „Mă aflu într-o casă veche, are doi câini-lup...”

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
O fată de 17 ani și un tânăr de 24, găsiți morți într-un hotel din București
x close