Potrivit datelor furnizate de Serviciul de Telecomunicații Speciale, de la lansarea aplicației plf.gov.ro și până luni dimineață la ora 10:00, 41.742 de persoane au generat formulare digitale de intrare în România (PLF).
Traficul la frontieră este în condiţii normale, timpul maxim de aşteptare fiind de 40 de minute în PTF Nădlac II şi Borş II.
Cele mai multe persoane au completat formulare pentru următoarele puncte de trecere a frontierei:
1. Aeroportul International "Henri Coandă" – 14.615
2. Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – 3.202
3. Aeroportul Internațional "Avram Iancu" Cluj – 3.024
4. Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – 2.460
5. Punctul de Trecere a Frontierei Borș – 2.442
Începând cu 20 decembrie 2021, toate persoanele care sosesc în țară trebuie să completeze formularul digital de intrare în România (PLF), document adoptat la nivelul a 18 state din Uniunea Europeană și reglementat de Guvernul României.
Medici scuipaţi şi înjuraţi la frontieră, de românii carantinaţi. DSP Arad: "Se întâmplă zilnic pe fiecare tură, nu sunt lucruri izolate"
Este tensiune mare în vămile din vestul ţării. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Arad (DSP) spune că medicii sunt de multe ori înjuraţi şi scuipaţi de cei care sunt carantinați.
Ba mai mult, scandalul este aplanat doar cu ajutorul jandarmilor, mai spune şeful DSP Arad, Horea Timiş.
"Se întâmplă mai ales la triaj, când se cer documente şi se face decizia de carantinare, mulţi dintre cetăţenii noştri nu sunt de acord cu decizia carantinării, cu regulile actuale şi de multe ori se manifestă şi ostil faţă de cadrele medicale.
Dar avem suportul jandarmilor, poliţiştilor de la frontieră şi nu au fost situaţii care au scăpat de sub control, dar a fost acea presiune asupra medicilor", a spus şeful DSP Arad, Horea Timiş, luni, la Antena 3.
Cum se completează formularul de călătorie PLF, obligatoriu din 20 decembrie | 5.000 de lei amendă pentru cei care refuză documentul
Românii sau străinii care vin în ţară vor fi amendaţi cu 5.000 de lei, dacă nu completează formularul obligatoriu de călătorie PLF cu cel mult 24 de ore înainte.
Guvernul aprobă astăzi introducerea formularului obligatoriu de călătorie PLF. Documentul devine obligatoriu din 20 decembrie şi va trebui completat de toţi cei care vin în ţara noastră indiferent de mijloacele de transport cu care se deplasează.
Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că Guvernul va adopta miercuri ordonanța de urgență pentru implementarea formularului digital de călătorie (PLF) care va fi obligatoriu din 20 decembrie, pentru persoanele care vin în țara noastră.
Ce este Passenger Locator Form (PLF)
Formularul de localizare a pasagerului - Passenger Locator Form (PLF) - a fost implementat în mai multe state europene, fiind folosit, de exemplu, de românii care au mers în această vară în vacanță în Grecia sau în Italia.
Formularele de localizare a pasagerilor (PLF) sunt folosite de autoritățile de sănătate publică pentru a facilita urmărirea contactelor în cazul în care călătorii sunt expuși COVID în timpul călătoriei lor cu avionul, cu trenul, cu vaporul, cu autobuzul sau cu mașina personală, conform platformei euplf.eu.
Informațiile pe care călătorii le completează în acest document pot fi folosite de autoritățile de sănătate publică din țările de destinație pentru a-i contacta rapid.
Țările care implementează acum PLF permit prezentarea acestui document atât pe hârtie, cât și în format digital, prin utilizarea unui formular digital unic european de localizare a pasagerilor (EU digital Passenger Locator Form – dPLF).
Cum se completează formularul obligatoriu de călătorie PLF
Trebuie selectată ţara de destinaţie şi mijlocul de transport cu care veţi călători. În funcţie de răspuns, pentru ţările care au propriul sistem PLF, site-ul PLF european vă redirecţionează către site-ul naţional.
Este necesară înregistrarea cu o adresă de e-mail şi cu o parolă valide, după care veţi primi un e-mail de confirmare la adresa de e-mail furnizată.
Ce date trebuie completate în PLF
- Informații despre mijlocul de transport și călătorie
- Informaţii personale
- Informaţii de contact
- Informații despre adresa permanentă
- Cazare anterioară
- Adresă temporară
- Însoțitori de călătorie
- Persoane de contact în caz de urgență
Datele personale din formular sunt stocate timp de două săptămâni, apoi sunt distruse "în mod ireversibil".
În curs de actualizare.