Ea nu a purtat mască, invocând că are adeverinţă de la medic care îi permite să nu folosească acest mijloc de protecţie.
"Un guvern interimar nu poate dispune cu privire la măsurile aferente stării de alertă. Suntem liberi. Un guvern interimar nu poate restrânge astfel de drepturi şi libertăţi. Oricum, nu se poate restrânge prin hotărâre de guvern, ci numai prin lege. Iar hotăririle prin care s-a tot prelungit starea de alertă - în lege se spune că starea de alertă este limitată în timp, nu nelimitată în timp. Suntem deja de 7 luni în stare de alertă, şi pentru ce? Pentru nişte teste care nu sunt omologate RENAR (organismul naţional de acreditare, n.r.), care au erori între 35% şi 65%, fără să aibă alături anamneza unui medic specialist care să ateste un anumit diagnostic? Curtea de Apel din Lisabona a emis o hotărâre, valabilă şi pentru noi, care spune că nu poţi restrânge drepturi şi libertăţi şi nu poţi carantina doar pe baza testelor RT PCR (...) DSP nu este Parlament. Doar Parlamentul, prin lege, poate restricţiona..De aceea, când am fost în Gorj, le-am spus: 'Dacă vă interzice cineva să ieşiţi la colindat, chemaţi-ne, că venim noi cu voi. Să vedem câţi or să aresteze...", a spus senatorul ales pe listele AUR.
Şoşoacă, protest la DIICOT pentru prietena acuzat de evaziune fiscală
Şoşoacă spune că a venit să protesteze pentru ca prietena sa Iulia Medeleanu, să beneficieze de o investigaţie corectă. Medeleanu este cercetată pentru evaziune fiscală iar în urmă cu două zile i-a fost percheziţionat cabinetul din Iaşi, de unde procurorii au ridicat mai multe documente.
Alături de Şoşoacă şi de încă un avocat, Medeleanu este co-autoare a unei plângeri penale depuse la DIICOT Iaşi, în care fostul premier Ludovic Orban, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru şi secretarul Raed Arafat sunt acuzaţi pentru felul în care au gestionat pandemia.
Acuzaţile formulate sunt abuz în serviciu și comunicarea de informații false.