Antena 3 CNN Actualitate Dezastru pentru una dintre cele mai mari companii aeriene. Alitalia este în pragul falimentului

Dezastru pentru una dintre cele mai mari companii aeriene. Alitalia este în pragul falimentului

o_1belc0bjv364r9j9t1lfu1mc28.jpg
Foto: pixabay.com
de S.T.    |    26 Apr 2017   •   17:53

Compania aeriană Alitalia va fi vândută celui mai bun ofertant iar grupul german Lufthansa este binevenit să înainteze o ofertă, a declarat miercuri ministrul italian al Transporturilor, Graziano Delrio, care a exclus varianta unui pachet de asistenţă guvernamental pentru compania aeriană italiană, transmite DPA, potrivit Agerpres.

După respingerea de către salariaţi a unui plan de restructurare care prevedea o reducere a salariilor de 8% pentru personalul de zbor precum şi eliminarea a 1.700 angajaţi de posturi în rândul personalului de la sol, Alitalia este în pragul falimentului.

Consiliul de Administraţie al operatorului aerian, convocat marţi, a cerut statului italian să numească un administrator special, care să se ocupe de găsirea unor cumpărători sau de lichidarea companiei.

Alitalia nu a mai înregistrat profit după 2002. Compania a fost privatizată în 2008, după un sprijin financiar generos din partea statului, iar din 2014 transportatorul Etihad a devenit cel mai mare acţionar cu un pachet de 49%, fără a reuşi însă să o readucă pe profit.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: faliment companie aeriana profit
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close