Antena 3 CNN Actualitate Dezastru ecologic într-un cartier din Sectorul 1. Oamenii trăiesc cu gunoaiele la poartă

Dezastru ecologic într-un cartier din Sectorul 1. Oamenii trăiesc cu gunoaiele la poartă

gunoaie
Bucureștenii din cartierul Giulești-Sârbi trăiesc într-o adevărată bombă ecologică. Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Iul 2024   •   18:50

Canicula este și mai greu de suportat când fix lângă poarta casei ai tone de deșeuri. Așa trăiesc de câțiva ani oamenii din cartierul Giulești-Sârbi, o zonă care a devenit o groapă ilegală de gunoi în ultimii ani.

Acum, pe timp de vară, este adevăratul calvar pentru oamenii din zonă. Deșeurile au început să se degradeze, iar mirosul este insuportabil. Până acum nimeni nu a ridicat gunoiul de acolo, asta pentru că autoritățile se ceartă în instanță și își pasează responsabilitatea.

De mai bine de 7 ani, bucureștenii din cartierul Giulești-Sârbi trăiesc într-o adevărată bombă ecologică. Peste drum de casele lor s-a format o groapă ilegală de gunoi unde se aruncă materiale de construcții, căzi, canapele, gunoaie menajere dar și animale decedate. De când a venit și canicula, situația s-a înrăutățit.

În ultimii trei ani, Garda de Mediu a făcut numeroase controale în zonă și a amendat Primăria Sectorului 1 cu 675.000 de lei. Însă administrația a decis să atace în instanță fiecare amendă și nu a ridicat gunoiul pe motiv că terenul nu le-ar aparține.

Antena 3 CNN a cerut o reacţie de la administraţie, însă până acum nu am primit niciun răspuns.

Primăria anunţa în luna februarie că a obținut în instanță obligarea Ministerului Finanțelor, cel care are acum în posesie terenul, să salubrizeze zona. Abia patru luni mai târziu, Ministerul a demarat și procedura de achiziție pentru igienizarea terenului.

Se vor cheltui aproape 2 milioane de lei pentru curățarea zonei, însă nu se știe clar și când se va întâmpla acest lucru.

Până atunci oamenii sunt nevoiți să trăiască cu gunoiul la poartă.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Coaliția a decis calendarul electoral. Românii votează și de Ziua Națională
x close