Antena 3 CNN Actualitate Dezastru. Canicula a dus la poluare cu pirită

Dezastru. Canicula a dus la poluare cu pirită

Dezastru. Canicula a dus la poluare cu pirită
16 Mai 2007   •   09:14
Moldova Nouă - Temperaturile ridicate din ultima săptămână afectează şi oraşele de pe malul Dunării. În zonă un iaz de colectare a resturilor miniere a secat. Praful toxic rezultat din extracţia minereului de cupru a acoperit zone întinse din judeţul Mehedinţi. Zeci de hectare de teren arabil şi păduri de la marginea oraşului Moldova Nouă au fost acoperite de un praf înecăcios.

Moldova Nouă este expusă celui mai mare val de poluare, cauzat de secetă din ultimi 40 de ani. Stratul de minereu şi pirită, din iazul colector al deşeurilor măsoară aproape 10 metri înălţime şi se întinde pe aproape 5.000 de metri pătraţi.

Zeci de oameni au murit şi s-au îmbolnăvit din cauze rămase deocamdată necunoscute. Câţiva medici sunt de părere că praful de pirită ar fi de vină. Atât de multă pirită a adus vântul în Moldova Nouă, încât unele zone au dispărut de pe faţa pământului. Altele sunt pe cale să fie înghiţite de nisip.

Localnicii au depus zeci de plângeri la primărie sau la ministerul Mediului dar nimeni nu a luat nicio măsură. Dacă nici în următorele zile nu se va interveni, cei afectaţi sunt hotărâţi să meargă în audienţă la ministerul Mediului.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close