Antena 3 CNN Actualitate Detaliul rușinos de la ceremonia de învestire a lui Klaus Iohannis pentru un nou mandat la Cotroceni. Președintele a susținut discursul în fața unei săli aproape goale

Detaliul rușinos de la ceremonia de învestire a lui Klaus Iohannis pentru un nou mandat la Cotroceni. Președintele a susținut discursul în fața unei săli aproape goale

Klaus Iohannis a depus, sâmbătă, la Parlament, jurământul de preşedinte al României pentru noul mandat de cinci ani. La ședința solemnă sala este aproape goală, semn că parlamentarii îl boicotează pe Klaus Iohannis.

o_1dsk78qea1f5s1ets15331gk1mlab.jpg
21 Dec 2019   •   14:35

Pe 28 noiembrie, Curtea Constituţională a României a validat, cu unanimitate de voturi, rezultatul alegerilor prezidenţiale şi alegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte.

Klaus Iohannis a afirmat că în cel de-al doilea mandat al său va acţiona pentru o mai bună funcţionare a autorităţilor şi instituţiilor publice şi va veghea pentru respectarea Constituţiei.

Potrivit articolului 82 din Constituția României, după ce rezultatul alegerilor prezidențiale este validat de Curtea Constituţională, „candidatul a cărui alegere a fost validată depune în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, următorul jurământ: -Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!-”.

Mandatul Preşedintelui României este de 5 ani şi se exercită de la data depunerii jurământului. Constituția prevede, de asemenea, că preşedintele României îşi exercită mandatul până la depunerea jurământului de Preşedintele nou ales.

×
Subiecte în articol: cotroceni CCR parlament Klaus Iohannis
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close