Antena 3 CNN Actualitate Noi detalii din Dosarul Revoluției: Au fost mai multe tentative de ucidere a soţilor Ceauşescu | Cum a fost implicat Ion Iliescu

Noi detalii din Dosarul Revoluției: Au fost mai multe tentative de ucidere a soţilor Ceauşescu | Cum a fost implicat Ion Iliescu

Redacția Antena 3 CNN
2 minute de citit Publicat la 20:38 17 Aug 2022 Modificat la 20:41 17 Aug 2022

Mai exact, procurorii vorbesc despre faptul că au mai fost două tentative de ucidere a soților Ceaușescu și că Ion Iliescu ar fi știut.

"Reține atenția faptul că anterior introducerii în incinta UM01417 Târgoviște, Ceaușescu, Nicolae și Elena s-au aflat în custodia MI-DS.

Prin aceasta se probează în mod indubitabil, că nu a existat nicio intenție din partea conducerii MI-DSS de a-l salva pe fostul președinte.

În acest fel, apar cu atât mai lipsite de logică afirmațiile conform cărora cadrele DSS i-au atacat, pe întreg teritoriul României pe reprezentanții armatei revoluționare și pe reprezentanții CFSN, cu scopul readucerii la putere a fostului preşedinte.

Mai mult, s-a dovedit că, încă de la început, DSS știa exact unde se afla Ceaușescu Nicolae (...).

În schimb, asupra acestei unități militare au fost simulate în mod succesiv atacuri, prin complicitatea directă a gl.lt. Stănculescu Atanasie Victor, gl.col(r) Militaru Nicolae şi col. Kemenici Andrei, totul cu ştiinţa factorilor decizionali ai CFSN.

Scopul a fost justificarea eliminării fizice a fostului preşedinte Nicolae Ceaușescu şi a soţiei acestuia. 

S-a acreditat ideea că unitatea de la Târgoviște este atacată de forțele securist-teroriste fidele, fostului șef de stat și în acest fel s-a creat cu bună știință aparența necesității judecării în regim de urgență a cuplului prezidențial, scopul ultim fiind eliminarea fizică a fostului președinte.

Dacă Ceaușescu Nicolae și Elena ar fi fost supuși unei judecăți cu respectarea tuturor drepturilor procesuale, anumite aspecte despre conspirația ante-decembristă și protagoniștii ei filosovietici ar fi fost devoalate, iar pentru grupul politico-militar ce a preluat puterea prin inducere în eroare în 1989, această posibilitate ar fi fost în mod cert dăunătoare", se arată în rechizitoriul Dosarului Revoluției, publicat de Parchetul General.

Dosarul Revoluției: Jumătate de milion de trageri, într-o singură seară, la Otopeni, contra unor teroriști invizibili

Noi informații șocante au ieșit la iveală din Dosarul Revoluției. Se pare că într-o singură noapte un singur regiment a executat aproape jumătate milion de trageri în zona Otopeni.

Potrivit rechizitoriului, militarii români au fost implicați într-o luptă cu un dușman inventat, respectiv așa numiții teroriști.

Conform procurorilor, militarii n-au făcut altceva decât să se lupte pe viață și pe moarte între ei, pentru că așa zisul dușman nu a existat.

"Nu s-a respectat regimul de foc ordonat, consumându-se foarte multă muniție, fără un minim efect" este menționat în rechizitoriu. Așadar, se arată că nu a fost nimicit, sau capturat niciun terorist.

Și mai grav este că în acest haos au fost implicați inclusiv civili, mulți dintre ei adolescenți, neinstruiți militar.

La începutul luni august, procurorul general Gabriela Scutea a anunțat că dosarul Revoluției, în care este implicat și fostul președinte Ion Iliescu, a fost retrimis la instanța supremă.

Decizie fără precedent: Rechizitoriul din Dosarul Revoluției, publicat de Parchetul General

Potrivit rechizitoriului făcut public de procurori, fostul preşedinte Ion Iliescu este acuzat de infracțiuni contra umanității, la fel cu Gelu Voican Voiculescu – fost vicepremier apropiat de Iliescu, și generalul Iosif Rus, fost comandant al Aviației Militare.

Cercetările procurorilor arată că prin apariţia la televizor în seara de 22 decembrie 1989, Ion Iliescu a acționat, în mod direct şi nemijlocit, pentru generarea unei psihozei securist-teroriste, dezinformând grav opinia publică cu privire la existența unor forţe teroriste şi necesitatea lichidării acestora. 

Potrivit rechizitoriului, Ion Iliescu, diverși politicieni ai vremii şi generali din fostele servicii de securitate se întâlneau periodic pentru a discuta despre cum vor prelua puterea în cazul în care Ceaușescu era înlăturat.

Ion Iliescu are în acest moment vârsta de 92 de ani, iar ultima sa apariție publică a fost în urmă cu 5 ani, când a fost citat la Pachet într-un alt dosar, cel al Mineriadei.

×
x close