Antena 3 CNN Actualitate Deşi se apropie primăvara, în judeţul Buzău mii de oameni se luptă în continuare cu nămeţii

Deşi se apropie primăvara, în judeţul Buzău mii de oameni se luptă în continuare cu nămeţii

Deşi se apropie primăvara, în judeţul Buzău mii de oameni se luptă în continuare cu nămeţii
Foto: Antena 1
05 Mar 2012   •   18:41

Deşi pentru majoritatea zăpezile au rămas doar o amintire, pentru locuitorii a 2.013 locuinţe din 28 de localităţi din judeţul Buzău, nămeţii reprezintă încă o mare problemă, aceştia având în continuare casele acoperite de zăpadă în urma ninsorilor de luna trecută, informează Agerpres.   

Cea mai gravă situaţie se înregistrează în localitatea Smeeni unde dintr-un total de 2.307 gospodării, 301 sunt sub nămeţi. În comuna Ghergheasa, din 1.103 gospodarii 300 sunt în aceasta situaţie, iar la Movila Banului din 1.277 de locuinţe 268 aşteaptă să fie scoase de sub zăpadă.

Alte localităţi buzoiene cu probleme sunt comunele Amaru, Bălăceanu, Boldu, C.A.Rosetti, Cochirleanca, Costeşti, Florica, Gherăseni, Glodeanu Sărat, Glodeanu Siliştea, Largu, Luciu, Mihăileşti, Rîmnicelu, Ruşeţu, Vadu Paşii, Vâlcelele, Ziduri.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Buzău, de îndepărtarea zăpezii se vor ocupa în principal proprietarii caselor cu ajutorul primăriilor, dar în unele situaţii va interveni Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În primele două luni ale anului, în judeţul Buzău au fost înregistrate mai multe valuri de ninsori, existând zone în care zăpada a atins înălţimi chiar şi de cinci-şase metri.


×
Subiecte în articol: zapada situatii de urgenta
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close