Antena 3 CNN Actualitate Deputatul Cătălin Drăguşanu: PC va solicita DNA să efectueze cercetări asupra modului în care s-au cheltuit banii destinaţi sterilizării câinilor

Deputatul Cătălin Drăguşanu: PC va solicita DNA să efectueze cercetări asupra modului în care s-au cheltuit banii destinaţi sterilizării câinilor

Deputatul Cătălin Drăguşanu: PC va solicita DNA să efectueze cercetări asupra modului în care s-au cheltuit banii destinaţi sterilizării câinilor
Foto: www.asergeev.com
04 Sep 2013   •   14:13
Partidul Conservator acuză autorităţile locale că nu au pus în aplicare prevederile legale existente privind câinii fără stăpân şi solicită DNA, încă o dată, să facă cercetări legate de modul în care s-au chletuit banii destinaţi sterilizării acestor câini, deoarece sunt suspiciuni majore.

Deputatul PC Cătălin Drăguşanu a făcut aceste precizări într-o conferinţă de presă. Drăguşanu a arătat că nu se poate spune că este un vid legislativ în privinţa gestionării câinilor fără stăpân, deoarece încă din 2001 există o ordonanţă adoptată de Parlament pe această temă.

"PC acuză autorităţile locale de nepunerea în aplicare a reglementărilor legale. Faptul că nu sunt puse în aplicare a dus la crearea unei mafii. PC va solicita DNA, încă o dată, să efectueze cercetări asupra modului în care s-au cheltuit banii destinaţi sterilizării câinilor fără stăpân deoarece există suspiciuni majore legate de acest lucru, suspiciuni publice", a afirmat deputatul PC, citat de Mediafax.

Deputatul a mai spus că PC a depus în 2008 un proiect de lege pentru completarea actualei legislaţii, iar acest proiect a avut un "parcurs greoi". "Astăzi se află în faza că a trecut de Senat şi se află la comisii în Camera Deputaţilor. Sperăm cât mai curând să avem o îmbunătăţire a legislaţiei privind câinii comunitari".

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Bogdan Ciucă, a declarat, miercuri, că nu Parlamentul este în culpă pentru că nu a emis o lege privind câinii fără stăpân, deoarece există în vigoare o lege care a aprobat OUG 155/2001 şi care reglementează inclusiv eutanasierea.

Ce prevede legea în cazul maidanezilor. "Un câine poate fi eutanasiat după 7 zile, dacă nu a fost revendicat"

Amenzi şi posibile demiteri în cazul copilului ucis de câini. Ce vinovaţi au găsit autorităţile 

 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close