Cauza urmează să fie judecată de Tribunalul Cluj.
Avocatul lui Virgil Pop, Eugen Iordăchescu, a declarat în faţa judecătorilor Curţii de Apel Cluj că trimiterea în instanţă a dosarului este un abuz. El a spus că acest lucru nu trebuia să se întâmple înainte ca judecătorii Curţii de Apel Cluj să soluţioneze cererea de eliberare sub control judiciar. Pop, afirmă avocatul său, ar trebui eliberat pentru că nu mai poate altera probele din dosar, întrucât acesta este finalizat. De asemenea, avocatul a spus că Virgil Pop nu reprezintă un pericol public, lucru dovedit şi de alegerea sa ca deputat de către mii de oameni.
Un alt argument al avocatului a fost acela că Virgil Pop trebuie să-şi exercite prerogativele de deputat în 15 decembrie, când sunt convocate cele două camere ale Parlamentului în şedinţă solemnă.
Potrivit DNA, în perioada decembrie 2007 - februarie 2008, pe când activa în funcţia de consilier judeţean, Pop a pretins suma totală de 80.000 euro, din care a primit 130.000 lei şi 30.000 de euro, de la un denunţător. Prin influenţa pe care Pop o avea asupra persoanelor cu funcţii de conducere din SC Electrica SA Bucureşti şi Transilvania Nord, ar fi trebuit să determine încheierea unor contracte de execuţie de lucrări de instalaţii electrice în favoarea societăţii administrate de denunţător.
Virgil Pop, a candidat din partea PNL în colegiul 8 Turda pentru Camera Deputaţilor şi a obţinut un mandat de deputat în urma alegerilor parlamentare. El a obţinut în Colegiul nr. 8 pentru Camera Deputaţilor un număr de 2299 de voturi (11,82%).
Antena3.ro