Antena 3 CNN Actualitate Denunţ penal pe numele ministrului de Interne şi al prefectului Capitalei

Denunţ penal pe numele ministrului de Interne şi al prefectului Capitalei

o_1ckp4nbt01b5u1lfb1c2idsp1l8n8.jpg
13 Aug 2018   •   10:58

Platforma România 100, alături de alte organizaţii civice, a depus, luni, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), un denunţ penal care-i vizează pe şeful Jandarmeriei, pe prefectul Capitalei şi pe ministrul Afacerilor Interne pentru modul de intervenţie al autorităţilor la mitingul organizat vineri, 10 august, în Piaţa Victoriei, a anunţat fostul premier Dacian Cioloş, lider al Mişcării România Împreună.

"Acest protest a degenerat în primul rând datorită unor provocatori, unor agitatori şi bande de huligani care au fost infiltraţi sau care s-au infiltrat acolo şi datorită unei reacţii disproporţionate din partea autorităţilor statului, din partea Jandarmeriei. E foarte important pentru cei care au participat acolo şi pentru cei care cred în democraţie să clarificăm responsabilităţile administrative şi responsabilităţile penale pentru ceea ce s-a întâmplat acolo. (....) Platforma România 100, împreună cu alte organizaţii civice, depune astăzi de dimineaţă la Parchet un denunţ penal, în care menţionăm foarte clar responsabilii pentru ceea ce s-a întâmplat acolo şi venim cu argumente pentru asta. Din punctul nostru de vedere, responsabilii administrativ sunt în mod foarte clar ministrul de Interne, şeful Jandarmeriei, prefectul Bucureştiului, care a dat ordin de intervenţie", a declarat Cioloş într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, cetăţenii interesaţi au la dispoziţie, din partea formaţiunii sale, un model de plângere penală ca să poată să-şi ceară drepturile şi explicaţiile.

Fostul premier a mai declarat că "e foarte important pentru toţi cetăţenii români ca autorităţile abilitate să clarifice dacă a fost sau nu premeditare în tot ceea ce s-a întâmplat acolo, cine e vinovat de agresiuni, cine e vinovat de provocările de acolo. Şi, în mod clar, trebuie să-şi asume responsabilitatea şi conducerea Jandarmeriei, şi ministrul de Interne, chiar prim-ministrul, pentru că ei au în subordine şi în coordonare autoritatea intervenţiei Jandarmeriei".

Liderul Mişcării România Împreună a subliniat că "nu este de admis într-o democraţie ca autorităţi care trebuie să asigure paza şi ordinea şi să-i protejeze pe cetăţenii paşnici să se întoarcă împotriva lor".

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close