Antena 3 CNN Actualitate Demnitarii se plimbă cu o şalupă nesigură

Demnitarii se plimbă cu o şalupă nesigură

Demnitarii se plimbă cu o şalupă nesigură
13 Iun 2007   •   13:09

Şalupa cu care demnitarii se pot plimba pe Marea Neagră nu este dotată pentru a face faţă unor situaţii de urgenţă. Singurele echipamente medicale la bordul ambarcaţiunii sunt nişte feşe şi comprese sterile. Şi asta chiar dacă, potrivit reglementărilor europene, toate navele trebuie să aibă dotări minime pentru a acorda primul ajutor.

Nava Anghel Saligny a fost construită acum 11 ani, şi urma să fie folosită pentru operaţiuni de măsurători portuare. Ulterior, ambarcaţiunea a fost transformată în navă de protocol. Mai mulţi demnitari şi oficiali străini au vizitat de atunci Portul Constanţa de la bordul navei.

Până acum, în timpul ieşirilor în larg nu au fost probleme, însă echipajul navei recunoaşte că nu există dotările necesare pentru acordarea primului ajutor. Normele europene cer asigurarea unor dotări iar pe piaţă funcţionează zeci de firme de specialitate care comercializează echipamente nautice şi de salvare.

Legea obligă ambarcaţiunile să fie dotate cu o serie de echipamente minime, cum ar fi plutele şi bărcile de salvare, costumele hidrotermice etanşe, colaci de salvare sau materiale pirotehnice de semnalizare şi multe alte obiecte care le pot salva marinarilor viaţa, în cazul unui accident de navigaţie.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close