Antena 3 CNN Actualitate Demisii la vârf în Ministerul Justiţiei

Demisii la vârf în Ministerul Justiţiei

Demisii la vârf în Ministerul Justiţiei
09 Mai 2007   •   12:54
Demisii la vârf în Ministerul Justiţiei: un secretar stat, un consilier al ministrului şi un director de direcţie au decis să părăsească instituţia. Toate acestea în contextul în care noul ministru Tudor Chiuariu este extrem de contestat de profesioniştii din domeniu, în special după ce a cerut revocarea procurorului Florin Ţuluş. Mai multe asociaţii ale magistraţilor din ţară au protestat public faţă de această decizie a ministrului.

Chiuariu a fost refuzat de Institutul Naţional al Magistraturii

Cererea de revocare a procurorului Florin Ţuluş îl face pe Tudor Chiuariu indezirabil. Institutul Naţional al Magistraturii i-a cerut ministrului Justiţiei să îşi anuleze vizita pe care urma să o facă la sediul instituţiei. Chiuariu avea programată o întâlnire cu auditorii de justiţie cu ocazia Zilei Europei. Reprezentanţii INM au anunţat însă că aşteaptă mai întâi clarificări din partea ministrului cu privire la revocarea procurorului Doru Ţuluş de la conducerea Secţiei a II-a a DNA. ?Evenimentele de marţi şi explicaţiile domnului ministru ne-au determinat să îi adresăm rugămintea de a anula vizita la Institutul Naţional al Magistraturii?, se arată în documentul Institutului.

Cei trei demisionari
Juristul Laura Ştefan a declarat că a demisia sa este strâns legată de cererea de revocare a lui Ţuluş. Ea afirmă că nu mai poate lucra cu un ministru ale cărui decizii nu le înţelege. Laura Ştefan a fost şeful grupului de lucru privind Ordonanţa DIICOT. Consilierul Cristi Danileţ ar fi fost văzut marţi, la sediul Grupului de Dialog Social, unde Monica Macovei a susţinut o declaraţie de presă. Cel de-al treilea demisionar, secretarul de stat, Ion Codescu a fost numit în funcţie în septembrie 2005, de către fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei.

Tudor Chiuariu neagă vreo legătură între cele trei demisii şi cererea sa de demitere a procurorului Doru Ţuluş. Ministrul spune că a discutat personal cu doi dintre demisionari desre motivele lor.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close