Antena 3 CNN Actualitate Demisie preventivă la Complexul Energetic Turceni. Cristea nu vrea să influenţeze ancheta

Demisie preventivă la Complexul Energetic Turceni. Cristea nu vrea să influenţeze ancheta

Demisie preventivă la Complexul Energetic Turceni. Cristea nu vrea să influenţeze ancheta
24 Noi 2008   •   11:07

Directorul general al Complexului Energetic Turceni, Dumitru Cristea, anchetat pentru abuz în serviciu de către procurorii DNA, a demisionat luni dimineaţă din funcţie. El a declarat pentru Mediafax că a renunţat la post tocmai pentru a nu influenţa mersul anchetei. În acest moment, Cristea aşteaptă termenul la care Judecătoria Târgu Jiu va rejudeca solicitarea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă. ?Procurorii DNA invocă în cererea de arestare preventivă faptul că, fiind în funcţia de director general, aş putea să influenţez martori sau să închei noi contracte prin care să acopăr, eventual cu documente, prejudiciul pe care îl consideră dumnealor. Am luat decizia de a demisia tocmai pentru a arăta că nu este aşa", a declarat Cristea.
Tot luni, la Turceni se întruneşte Consiliul de Administraţie al Complexului Energetic. Va fi luat în discuţie un raport privind achiziţiile de utilaje făcute în cadrul complexului de la numirea lui Cristea în funcţie.
Acesta a fost reţinut săptămâna trecută pentru 24 de ore, alături de alţi directori din cadrul unităţii, sub acuzaţiile de abuz în serviciu şi prejudicii în valoare de 800.000 de lei noi. Pe o parte a averii lui Cristea, procurorii anticorupţie au pus sechestru.
Numele lui Cristea a fost menţionat în presă prima oară după ce s-a aflat că acesta a câştigat, în iunie, o primă de aproximativ 149.000 de lei, adică 12 salarii. Suma ar fi fost acordată ?pentru realizarea indicatorilor de performanţă economică?. Prima a apărut însă în declaraţia de avere a soţiei directorului, Narcisa Cristea. Documentul a fost reactualizat la solicitarea procurorilor DNA.
Surse apropiate anchetei susţin că soţii Cristea şi-au deschis în ultimii doi ani mai multe conturi bancare în care au aproximativ 450.000 de lei, dar şi două imobile în centrul municipiului Târgu Jiu. Ambele clădiri sunt puse la această oră sub sechestru.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Turceni DNA
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close