Fie că sunt preparați acasă sau sunt serviți la restaurant, creveții au devenit aproape nelipsiți din farfuriile românilor.
Preparatele care conțin creveți sunt prezente în majoritatea restaurantelor, iar cererea a crescut considerabil.
Anual, românii consumă zeci de milioane de porții, în ciuda prețului piperat.
Astfel, pentru un kilogram de creveți, românii trebuie să scoată din buzunar până la 120 de lei.
Citește și: O femeie va face doi ani de închisoare fiindcă s-a filmat când mânca șorici
"Pot lua creveţii congelaţi, la un preţ mai mic, sau decongelaţi. Pleacă de la 100 de lei, 99 de lei, 120 de lei, depinde de specie şi de valoarea speciei", a spus Marius, meneger restaurant, pentru Observator.
Piaţa de creveţi din România a ajuns la 25 de milioane de euro, iar cererea s-a dublat față de ultimii ani, fiind o dovadă a faptului că românii sunt dispuși să încerce gusturi noi.
"Anii trecuţi aduceam un container la câteva luni, acum aducem câteva containere pe lună. India este una dintre cele mai importante ţări de origine, apoi Vietnam, Thailanda, Indonezia, Bangladesh", a spus Mihai-Cristian Dărmărescu, companie de procesare peşte şi fructe de mare, pentru Observator.