Antena 3 CNN Actualitate Declaraţiile de venit trebuie depuse până marţi

Declaraţiile de venit trebuie depuse până marţi

Declaraţiile de venit trebuie depuse până marţi
14 Mai 2007   •   11:00

Cine a realizat, în 2006, şi alte venituri în afara celor din salariu trebuie să depună declaraţia de venit la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) până pe 15 mai. Românii care nu depun formularele menţionate până la data limită vor plăti o amendă cuprinsă între 10 şi 100 de lei. Cei care achită amenda în 48 de ore vor plăti jumătate din valoare. Conform ANAF, contribuabilii care trebuie să depună formularul 200 sunt aceia care, anul trecut, au obţinut, pe lângă salarii, venituri comerciale, venituri din profesii libere, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din cedarea folosinţei bunurilor, venituri din activităţi agricole şi câştiguri din transferul titlurilor de valoare.

Cei care au obţinut în străinătate venituri comerciale, venituri din profesii libere, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din cedarea folosinţei bunurilor, pensii, salarii plătite de un angajator sau în numele unui angajator rezident în România, dobânzi, dividende, premii şi jocuri de noroc, câştiguri din transferul titlurilor de valoare, precum şi alte venituri, trebuie să depună formularul 201.

Pentru veniturile din străinătate contribuabilii depun câte o Declaraţie 201 pentru fiecare ţară şi pentru fiecare categorie de venit realizat. Cei care nu au primit, încă, prin poştă, formularele de declaraţii trimise de ANAF, le pot procura prin accesarea adresei de Internet www.mfinante.ro, portal ANAF, domeniul Asistenţă contribuabili, subdomeniul Formulare, sau solicitându-le de la unitatea fiscală.

Românii care doresc să sponsorizeze entităţile nonprofit cu 2% din impozitul anual pot depune cererile în acest sens până la data de 15 mai 2007.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close