Antena 3 CNN Actualitate Declaraţii de venit - ultima zi de depunere!

Declaraţii de venit - ultima zi de depunere!

Declaraţii de venit - ultima zi de depunere!
15 Mai 2007   •   08:02

Contribuabilii care au realizat anul trecut alte venituri în afara celor din salariu mai pot depune doar marţi declaraţiile la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Cei care nu depun formularele vor plăti o amendă cuprinsă între 10 şi 100 de lei. Românii care vor să sponsorizeze organizaţii non-profit cu 2% din impozitul anual au termen limită de depunere a cererilor tot marţi.

Declaraţiile de venit trebuie depuse de către cetăţenii care au obţinut anul trecut venituri din vânzarea din titluri de valoare, profesii liberale şi drepturi de proprietate intelectuală. De asemenea, cei care au avut venituri din activităţi agricole, din cedarea folosinţei bunurilor şi din activităţi comerciale trebuie să completeze aceste declaraţii. În caz contrar ei vor plăti amendă de până la 100 de lei.

Nu depun declaraţii cei care anul trecut au obţinut numai venituri a căror impunere este finală. Din această categorie fac parte veniturile din salarii, pensii, dividende, dobânzi, premii şi jocuri de noroc.

Conform ANAF, cei care au obţinut în străinătate venituri comerciale, din profesii libere, din drepturi de proprietate intelectuală, pensii, salarii plătite de un angajator sau în numele unui angajator rezident în România, precum şi alte venituri, trebuie să depună formularul 201. Plicul poate fi trimis prin poştă, sub formă de scrisoare recomandată, deoarece contează data poştei şi nu când ajunge. Cine are timp poate să depună personal la Fisc declaraţiile.

Salariaţii, chiar şi cu mai multe locuri de muncă, nu trebuie să depună declaraţia de venit. Cei care nu au primit, încă, prin poştă, formularele de declaraţii le pot procura de pe portalul ANAF http://anaf.mfinante.ro/wps/portal.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close