Este vorba despre Polonia, Bulgaria, Cehia, Slovacia și Ungaria,
Decizia privind abordarea comună a fost luată vineri, la întâlnirea prin videoconferință a miniștrilor Agriculturii din România și din statele menționate.
"Prin această întâlnire se continuă demersul făcut de șefii de guvern din România, Polonia, Slovacia, Ungaria, respectiv, de președintele Bulgariei, care au semnat o scrisoare adresată Președintei Comisiei Europene, prin care s-a solicitat luarea unor măsuri concrete în vederea îmbunătățirii situației.
În cadrul videoconferinței, am convenit ca aceste probleme să nu se abordeze separat, ci în mod unitar, de către cele șase state membre”, a anunțat, vineri, Ministerul român al Agriculturii.
Participanții au fost de acord ca experții celor șase ministere să redacteze o informare, agreată la nivel politic.
Documentul urmează să fi prezentat în cadrul Consiliului de miniștri ai Agriculturii din 25 aprilie și, de asemenea, să fie transmis comisarilor europeni pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski și, respectiv, pentru Comerț, Valdis Dombrovskis.
Antena 3 CNN a relatat despre recentele proteste ale fermierilor români, bulgari și polonezi, care se plâng de faptul că pătrunderea nerestricționată a cerealelor ucrainene pe piețele naționale din Uniunea Europeană îi duce la faliment.
"Este cert că România va ajuta, în continuare, tranzitul de produse agricole provenind din Ucraina. Rămâne de văzut dacă acestea vor fi interzise, în cele din urmă, la comercializare pe piața din România", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Xenia Croitoru.