Antena 3 CNN Actualitate A murit Emilia Biber, medic neonatolog renumit în România

A murit Emilia Biber, medic neonatolog renumit în România

Emilia Biber, personalitate marcantă a neonatologiei și pediatriei din Hunedora a murit, după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2. Avea 70 de ani.

o_1en1g5gbf13c0bua17u61lnhg6kb.jpg
Sursa foto: Spital Municipal "Dr Alexandru Simionescu" Hunedoara
de Claudia Popovici    |    13 Noi 2020   •   21:30

Anunţul a fost făcut, vineri, de reprezentanții Spitalului Municipal "Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara. Medicul Emilia Biber a decedat, din cauza COVID-19.

"Spitalul Municipal «Dr. Alexandru Simionescu» Hunedoara este astăzi îndoliat de dispariţia doamnei doctor Emilia Biber, medic primar pediatru, personalitate marcantă a neonatologiei și pediatriei hunedorene”, au transmis reprezentanții Spitalului Municipal Hunedoara.

Emilia Biber a fost personalitate marcantă a neonatologiei și pediatriei timp de 40 de ani

"Născută în județul Alba la 18.10.1950, dr. Biber a absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie «Iuliu Hațieganu» din Cluj-Napoca și a activat în cadrul spitalului timp de peste 40 de ani. Și-a crescut cu dragoste și devotament cei doi copii, fiica, Bianca, de profesie avocat și fiul, Horațiu, care a moștenit vocația mamei sale și este medic în Germania”, au mai transmis reprezentanții Spitalului Municipal Hunedoara.

În anul 2018 s-a pensionat, dar a păstrat legătura strânsă cu foștii colegi.

"Doamna doctor Biber a continuat să fie dăruită profesiei și a fost prezentă cu generozitate printre noi până la sfârşit. A deţinut, în ultimii ani, funcţia de medic coordonator al Compartimentului de Neonatologie din cadrul spitalului nostru și a fost mereu preocupată şi implicată în problemele care s-au ivit în exercitarea acestei funcții. În anul 2018 s-a pensionat, dar a păstrat pe mai departe legături strânse cu foștii colegi”,au mai transmis reprezentanții Spitalului Municipal Hunedoara.

Emilia Biber a fost o persoană care a dat, în mod constant, dovadă de profesionalism, responsabilitate, perseverenţă şi devotament

"Este un moment de răscruce şi o grea pierdere pentru toți cei care i-au fost colegi, pacienți sau prieteni. A fost o persoană care a dat, în mod constant, dovadă de profesionalism, responsabilitate, perseverenţă şi devotament. S-a bucurat de stima colegilor, a pacienţilor şi a părinţilor acestora. Decesul cauzat de COVID-19 al doamnei doctor întristează deopotrivă lumea medicală şi comunitatea hunedoreană. Conducerea spitalului municipal este alături de familia îndurerată şi transmite, pe această cale, sincere condoleanţe.Colegii şi toţi cei care au cunoscut-o îi vor păstra vie amintirea.

DUMNEZEU SĂ O ODIHNEASCĂ ÎN PACE!”, au transmis reprezentanții Spitalului Municipal Hunedoara.

 

×
Subiecte în articol: Emilia Biber pediatrie deces COVID-19
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close