Antena 3 CNN Actualitate De Ziua Justiţiei, preşedinta CSM speră ca imaginea magistraţilor să nu mai fie pătată

De Ziua Justiţiei, preşedinta CSM speră ca imaginea magistraţilor să nu mai fie pătată

De Ziua Justiţiei, preşedinta CSM speră ca imaginea magistraţilor să nu mai fie pătată
01 Iul 2008   •   14:42

La sfârşitul săptămânii, magistraţii din România sărbătoresc Ziua Justiţiei. Dacă anul trecut au avut loc la Alba Iulia, manifestările prilejuite de acest eveniment se vor desfăşura în municipiul Constanţa, iar Guvernul a aprobat alocarea a 50.000 lei din bugetul propriu al Consiliului Superior al Magistraturii pentru organizarea sărbătorii.

Invitată la emisiunea “Live cu Anca Florea”, de la News FM, preşedintele CSM, Lidia Bărbulescu, a declarat că “numărul colegilor va fi important la Constanţa, unde s-a dorit să nu fie o sărbătoare doar pentru cei care au funcţii de conducere în sistem, ci pentru toată lumea”.

Cum Ziua Justiţiei, care se sărbătoreşte în prima duminică a lunii iulie, marchează sfârşitul anului judecătoresc, Lidia Bărbulescu şi-a exprimat totodată speranţa ca în noul an imaginea magistraţilor să nu mai fie pătată. Preşedintele CSM a făcut astfel referire la declaraţiile lui Traian Băsescu, care la începutul lunii februarie a declarat că 25% din magistraţi sunt din fosta Securitate.

În raport cu verificările CNSAS făcute în 2006-2007, au fost verificaţi 3.512 judecători şi procurori, iar din 118 cazuri unde existau suspiciuni, doar în 25 a fost vorba de poliţie politică, nu în 25%. “Când este vorba despre principii, respectarea lor este obligatorie pentru toată lumea. Iar principiul independenţei Justiţiei a fost încălcat de preşedinte prin declaraţiile făcute”, a spus Lidia Bărbulescu.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close