Și la Focșani masca este obligatorie în spațiile închise, dar și în spațiile deschise aglomerate. Acolo, administratorii unui magazin au comandat peste 5.000.000 de măşti de protecţie, pe care le vând la preţul de 49 de bani.
Aproape un milion de măşti s-au vândut în mai puţin de o zi pentru că au venit la cumpărături chiar şi oameni din alte judeţe, transmite RRA. Un client a venit tocmai din Alba Iulia și a cumpărat 1.000 de bucăți pentru angajații firmei sale.
"Până acum, sunt 12 milioane de măşti contractate, dar 6 milioane se vor vinde de aici, încă 6 sunt pentru distribuitori, că nu cred că putem să vindem pentru populaţia Vrancei 12 milioane. Iniţiativa a fost simplă ne-am dorit să scăpăm de acest virus. Având prieteni, având membri ai familiei infectaţi, mi-am dat seama că doar împreună putem să combatem răspândirea acestui virus.
Ne-am propus să încurajăm purtatul măştilor. Ne-am gândit care ar preţul optim, preţul cel mai mic la care omul ar cumpăra, şi atunci am ajuns la preţul ăsta de 0,49 de lei. Până acum am văzut că e cel mai mic preţ din ţară", a explicat administratorul supermarketului din Focșani care vinde măștile la 0,49 de lei bucata.
Este necesar să purtăm masca de protecție în mașină?
Autoritățile încurajează mersul cu mașina personală în detrimentul celui cu mijloacele de transport în comun - și asta pentru că există un risc mai mic să te infectezi cu noul coronavirus. Situația se poate schimbă însă atunci când în mașină circulă mai multe persoane care nu fac parte din aceeași familie.
Șeful DSU, Raed Arafat, spune că deși atunci când ne aflăm în autoturismul propriu nu se impune purtarea unei măști de protecție, când circulăm alături de un vecin, de pildă, trebuie să ne protejăm.
„Dacă iei vecinul cu tine sau dacă iei pe cineva cu care nu stai de regulă în același loc, în apartament, în casă, în mașină trebuie purtată mască. Asta întotdeauna să fie înțeles, și în mașină trebuie purtată masca, dacă persoanele din mașină nu sunt întotdeauna împreună și chiar lăsate geamurile un pic deschise pentru aerisire, este un lucru care este bine să se obișnuiască cu el lumea, dacă în mașină sunt pasageri care nu stau împreună de regulă”, a declarat recent Raed Arafat.
Și în cazul călătoriei cu taxi,este valabilă aceeași măsură, a adăugat șeful DSU. Potrivit acestuia, folosirea autoturismului personal este de preferat.
„Faptul că oamenii au ieșit cu mașinile personale este un lucru bun, pentru că nu aglomerează transportul public în comun, în același timp, normal că asta înregunează circulația, dar de fiecare dată pentru fiecare chestie există un avantaj și un dezavantaj.