În pieţele din
România, carnea de miel de producţie internă este scumpă la
vedere. În schimb, rafturile din marile magazine sunt pline cu
miei din Italia şi Australia. Aşa că, de Paşte, vom mânca miei din import. Cumpărătorii spun că preţurile nu
sunt ridicate, pentru că este dificil să creşti un miel, dar inspectorii OPC avertizează că s-au găsit nereguli.
Carnea
de miel, ouăle, brânza şi alte produse tradiţionale de Paşte
au fost în atenţia medicilor veterinari şi inspectorilor OPC.
S-au găsit nereguli în toate pieţele braşovene, unde
inspectorii au verificat şi spaţiile special amenajate pentru
vânzarea mieilor. ?S-au găsit produse din carne
neetichetate. Le recomandăm braşovenilor să cumpere carne doar din
locurile autorizate şi nu de la margine de drum, din portbagaje de
maşină?, a declarat Iulian Mara, director OPC Braşov.
La
Iaşi, comercianţii au venit cu miei vii la vânzare pentru a
atrage mai mulţi cumpărători şi pentru a înlătura
suspiciunile, în condiţiile în care la Constanţa
inspectorii OPC şi angajaţii unei carmangerii au fost la un pas de
a fi luaţi la bătaie de un grup de constănţeni. Oamenii spun că
patronul măcelăriei le-a vândut carne de cal în loc de
carne de vită.
În
această perioadă, în toată ţara inspectorii îşi vor
intensifica controalele în pieţe şi unităţile
agroalimentare.
Observator