Antena 3 CNN Actualitate De la violenţă simulată la extremism. Cine şi ce intenţii se ascund în spatele serbării controversate de la Constanţa

De la violenţă simulată la extremism. Cine şi ce intenţii se ascund în spatele serbării controversate de la Constanţa

1 minut de citit Publicat la 12:59 17 Mar 2015 Modificat la 12:59 17 Mar 2015
cta.jpg
Zilele trecute a apărut pe Internet o filmare de trei minute înregistrată la o serbare de sfârşit de an şi care prezintă o scenetă despre uciderea familiei lui Constantin Brâncoveanu. Imaginile filmate la şcoala privată "Sfinţii Martiri Brâncoveni” din Constanţa au stârnit controverse, întrucât în filmare apar copii cu vârste de opt-nouă ani, care sunt "decapitaţi” de un "călău".

Şcoala "Sfinţii Martiri Brâncoveni" este un proiect al Fundaţiei "Sfinţii Martiri Brâncoveni" din Constanţa. Pentru că ea nu se află sub patrimoniul MECTS, Inspectoratul Judeţean Constanţa a declarat că nu prea are ce să facă împotriva practicii pedagogice controversate, urmând să trimită totuşi o echipă de control. Au tras însă un semnal de alarmă psihologii, iar medicul specialist psihiatru Gabriel Diaconu a avut curiozitatea de a analiza cine sunt cei care se află în spatele Fundaţiei şi ce alte controverse au stârnit prin practicarea unui "fascism de inspiraţie religioasă".

"Ca un rezumat, Fundaţia Martirilor Brâncoveni, a domnului Bouroş, care finanţează şcoala privată, are un trecut interesant care se intersectează cu destinul asociaţiei Pro Vita.

Asociaţia Pro Vita a rămas cunoscută pentru incidentul de la Muzeul Ţăranului Român, din 2013, unde mai mulţi tineri legionari au intrat în sală şi au scandat sloganuri homofobe la adresa celor care veniseră să asiste la proiecţia filmului Kids are Allright.

Cele două ONG-uri sunt într-un organism care se numeşte Forul Ortodox Român, care e şi el cunoscut pentru că militează împotriva CIP-urilor biometrice. Dar ce e CEL mai interesant e că există o legătură între Fundaţia domnului Bouroş şi Biserica Ortodoxă Română, proaspăt scăldată în laurii reintroducerii orei de religie în şcoli
", spune Gabriel Diaconu.

Întreaga poveste poate fi citită pe blogul andreanum.wordpress.com.

×
Etichete: Gabriel Diaconu
x close