Antena 3 CNN Actualitate Inculpații aflați sub control judiciar vor putea fi monitorizați cu brățări electronice, de la 1 octombrie

Inculpații aflați sub control judiciar vor putea fi monitorizați cu brățări electronice, de la 1 octombrie

Măsura a fost adoptată pentru combaterea fenomenului fugarilor

de la 1 octombrie inculpatii aflati sub control judiciar vor putea fi monitorizati cu bratari
De la 1 octombrie, inculpații aflați sub control judiciar vor putea fi monitorizați cu brățări electronice
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Iun 2024   •   15:28

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat, joi, că de la 1 octombrie vor putea fi monitorizați cu brățări electronice inculpaţii aflați sub control judiciar. De asemenea, în cazurile de violență domestică, agresorii împotriva cărora a fost emis ordin de protecție, vor fi și ei supravegheați electronic de către autorități.

„Pas important pentru combaterea fenomenului fugarilor, adoptat, astăzi, în şedinţa de Guvern. Azi s-a mai pus o piedică în calea persoanelor care înţeleg să se sustragă de la răspunderea penală pentru faptele lor. Legea 146 din 2021, iniţiativă liberală, a creat acest cadru legal care este aplicabil, în prezent, în cazurile de violenţă domestică, în situaţia ordinelor de protecţie emise pentru a proteja victimele.

Dar de la 1 octombrie vor putea fi monitorizaţi electronic şi inculpaţii faţă de care magistraţii dispun măsura controlului judiciar sau a controlului judiciar pe cauţiune. Şi aceeaşi măsură se va putea aplica şi pentru inculpaţii faţă de care instanţa de judecată a luat măsura arestului la domiciliu”, a scris Alina Gorghiu, joi pe Facebook.

Ea a mai spus că „pentru toţi aceştia va fi posibilă monitorizarea electronică prin purtarea brăţărilor electronice, «bijuterii judiciare» cu ajutorul cărora inculpaţii se vor conforma obligaţiilor stabilite de magistraţi”.

„Dacă vor încerca să plece din țară, în ciuda obligațiilor de a nu o face, se va emite o alertă care va fi urmată de o intervenție rapidă a organelor abilitate.

Este un mijloc modern de care va beneficia întreg sistemul judiciar și prin el, noi, societatea”, a mai precizat Alina Gorghiu.

Pas important pentru combaterea fenomenului fugarilor, adoptat, astăzi, în ședința de Guvern. Azi s-a mai pus o piedică...

Publicată de Alina Gorghiu pe Joi, 13 iunie 2024

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog
x close