Antena 3 CNN Actualitate De la 1 aprilie, am putea avea farmacii de familie

De la 1 aprilie, am putea avea farmacii de familie

De la 1 aprilie, am putea avea farmacii de familie
06 Mar 2010   •   13:55

Bolnavii cronici s-ar putea înscrie de la 1 aprilie pe listele unei farmacii care are contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, după modelul listelor de la medicul de familie, pentru a putea beneficia mai uşor de medicamentele compensate sau gratuite, potrivit proiectului de hotărâre privind aprobarea Contractului Cadru pe 2010.

Astfel, se încearcă evitarea situaţiei în care farmaciile rămân fără medicamentele folosite în tratamentul bolilor cronice şi nu mai pot elibera reţetele gratuite sau compensate.

Procedeul este unul simplu. Pacientul se înscrie pe o listă pe care farmacia o comunică la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, aceasta constituind de altfel şi o condiţie pentru încheierea contractului cu casa de Asigurări. Farmacia este obligată să actualizeze această listă şi să respecte, totodată, dreptul unui pacient de a-şi schimba opţiunea. Pacientul poate schimba faramacia în două cazuri: după şase luni de la înscrierea pe listă, sau în cazul în care se mută definitiv într-o altă localitate.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: farmacie
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close