Documentul în baza căruia Constantin Tănase a fost demis descrie situaţia de la Spitalul CF 2. Managerul nu asigura medicamentele necesare în sălile de operaţie. Nou-născuţii au fost la un pas de moarte din cauza igienei precare de la unitatea spitalicească, iar mai multe femei s-au infectat.
Şi nu puţini sunt cei care s-au dus să ceară demiterea lui Tănase. Totuşi, nimeni nu îşi explică de ce ministrul Radu Berceanu l-a păstrat în funcţie până vineri. Constantin Tănase a venit în spitalul CF 2 pe data de 6 mai 2009, atunci când a şi luat în primire postul de manager al unităţii, a declarat, pentru
Antena3.ro, liderul sindical Denisa Popovici.
Raportul preliminar în cazul spitalului CF2 arată că problemele sunt grave şi datează de mult timp. Documentul în baza căruia Constantin Tănase a fost demis arată că managerul nu a asigurat medicamentele şi materialele sanitare necesare în cazul operaţiilor.
Tot raportul vorbeşte şi despre decizia inexplicabilă a directorului care, în urmă cu o lună, a schimbat şeful de secţie de la obstetrică- ginecologie.
O secţie unde, cu cinci luni în urmă, un copil a fost la un pas de moarte după ce un doctor a refuzat să îi facă mamei cezariană. Părinţii bebeluşului spun că, la naştere, medicul a tras copilul de cap, declanşându-i o hemoragie cerebrală. Din cauza acumulării lichidului cefalorahidian cutia craniană i s-a mărit foarte mult.
Viaţa pacienţilor a fost pusă în pericol şi în luna februarie, când laboratorul de investigatii medicale al spitalului a fost închis. Pentru bolnavi, asta a însemnat stabilirea cu întârziere a diagnosticului.
Constantin Tănase a fost acuzat de angajaţii spitalului că şi-a arogat competenţa de sef secţie obstetrică-ginecologie, deşi specialitatea lui este chirurgie generală. În dese rânduri, medicul a cercetat foile de observaţie ale pacientelor şi a comentat deciziile terapeutice şi diagnosticele.
Pe numele doctorului au fost depuse nemumărate sesizări, care cereau demiterea lui. Unii medici arată că aparatura radiologică de ultimă generaţie zace nefolosită şi se deteriorează neavând service. Tot în spital există, de şapte ani, aparatură de fertilizare in vitro, nedesfacută.
Antena3.ro