Antena 3 CNN Actualitate Reacţia FSLI la legea de protecţie a profesorilor: 'Colegii noștri au fost bătuți, agresați, scuipați, înjurați sau umiliți'

Reacţia FSLI la legea de protecţie a profesorilor: 'Colegii noștri au fost bătuți, agresați, scuipați, înjurați sau umiliți'

1 minut de citit Publicat la 10:43 04 Feb 2020 Modificat la 10:43 04 Feb 2020
Reacţia FSLI la legea de protecţie a profesorilor: 'Colegii noștri au fost bătuți, agresați, scuipați, înjurați sau umiliți'

Inițiativa  a fost propusă de senatorul PSD Şerban Nicolae la cererea sindicatelor FSLI conduse de Simion Hăncescu, potrivit site-ului instituției.

Astfel, agresorii cadrelor didactice riscă pededepse mai mari cu o treime decât în mod normal, în cazul violenței fizice sau verbale, prevede noua lege. Dacă în prezent cel care amenință un profesor poate primi până la un an de închisoare, în baza noii legi pedeapsa ajunge la un an și patru luni, potrivit documentului.

În cazul lovirii sancțiunile sunt și mai mari, de până la doi ani și jumătate de închisoare.

Proiectul a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor și se justifică prin faptul că în sistemul naţional de învăţământ se constată o lipsă de protecţie juridică a cadrelor didactice faţă de hărţuirea şi agresiunile venite din partea elevilor, părinţilor sau reprezentanţilor legali ai acestora.

Reacția FSLI (Federația Sindicatelor Libere din Învățământ ):

Facem apel la Președintele României să promulge Legea de protecție a cadrelor didactice!
 
Federația Sindicatelor Libere din Învățământ face apel la Președintele României, domnul Klaus Iohannis, să promulge Legea de protecție a cadrelor didactice, care a primit ieri votul senatorilor! Inițiativa legislativă a fost realizată la propunerea federației noastre, iar după patru ani în care am solicitat parlamentarilor în nenumărate rânduri să voteze această lege, iată că în sfârșit vocea cadrelor didactice reprezentate de FSLI a fost auzită!
 
Federația Sindicatelor Libere din Învățământ consideră că Legea privind măsurile de protecție a personalului didactic, de conducere, îndrumare și control în îndeplinirea atribuțiilor specifice funcției reprezintă o necesitate pentru sistemul educațional românesc, după ce în ultimii ani ne-am confruntat cu o creștere alarmantă a numărului de cazuri în care colegii noștri au fost bătuți, agresați, scuipați, înjurați sau umiliți în cadrul unităților de învățământ.


 

×
x close