Antena 3 CNN Actualitate De 1 decembrie, vom avea paradă militară doar la Bucureşti

De 1 decembrie, vom avea paradă militară doar la Bucureşti

De 1 decembrie, vom avea paradă militară doar la Bucureşti
21 Noi 2007   •   16:59

Ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, limpezeşte apele în disputa paradelor ce vor avea loc cu ocazia Zilei Naţionale. De 1 Decembrie vom avea o singură paradă cu tehnică militară, la Bucureşti, în timp ce la Alba Iulia va fi organizată o paradă a portului militar, o defilare a elevilor militari din Alba Iulia şi a unor trupe din Ministerul Internelor şi Reformei Administrative. Teodor Meleşcanu a explicat că nu a primit niciun ordin de la preşedintele Traian Băsescu să nu organizeze o paradă în oraşul Unirii.

?În general, eu nu primesc ordine de la nimeni. Într-adevăr, de-a lungul mai multor discuţii, am observat un vădit interes pentru organizarea, la Bucureşti, a unei parade militare în toată regula, pentru că la Alba Iulia nu există utilaje de tehnică militară, iar aducerea unora aici implică un efort deosebit", a spus ministrul Apărării.

Prefectul de Alba declara marţi că autorităţile judeţene nu pot organiza o paradă militară la Alba Iulia, din cauza unui ordin al preşedintelui Băsescu aprobat în CSAT. Meleşcanu a ţinut să precizeze că situaţia este provocată de lipsa unui regulament clar în privinţa manifestărilor naţionale. ?Trebuie stabilite care sunt obligaţiile militare ale armatei, ca să avem o regulă. Atunci vom şti să ne punem la punct?, a conchis Meleşcanu.

Autorităţile judeţene îşi propuseseră să organizeze la Alba Iulia, de 1 Decembrie, o paradă în care să defileze batalioane de renume ale Armatei Române, dar să fie prezentată şi tehnică militară din dotarea Armatei Române. Cosmin Covaciu a spus că lipsa paradei militare va fi suplinită totuşi de o paradă a portului militar. ?La Alba Iulia s-au întâmplat acele momente extraordinar de importante în istoria românească, nu la Bucureşti şi nu în alte locuri. Cred că meritam noi cei din Alba, cei din Transilvania, să avem o paradă la Alba Iulia, locul Marii Uniri?, a spus prefectul de Alba.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close