Antena 3 CNN Actualitate Date surprinzătoare, după criza cauzată de coronavirus. Câți bani au economisit românii și cum au reușit să facă asta

Date surprinzătoare, după criza cauzată de coronavirus. Câți bani au economisit românii și cum au reușit să facă asta

Preocuparea românilor pentru economisire a crescut în perioada stării de urgență. Situația este influențată însă de mai mulți factori. Deși, conform unui studiu recent, 35% dintre romani spun că nu au deloc economii, ponderea fiind în scădere, 31% dintre aceștia spun că au economisit mai mult.

Date surprinzătoare, după criza cauzată de coronavirus. Câți bani au economisit românii și cum au reușit să facă asta
de Mirabela Vasile    |    25 Iul 2020   •   11:40

Tendința de economisire se vede și în sumele acumulate de romani în sistemul bancar. Acestea au crescut cu aproape 12 mld. lei din februarie până în mai, un salt considerabil față de aceeași perioadă din 2019.

Totuși, trendul este dat de faptul că unii au economisit fară să și dea seama, pentru că nu au avut cum să ruleze banii, 46% dintre români spunând că au cheltuit mai puțin în perioada de izolare.

Economisirea, influențată de pandemia de coronavirus

Desi încurajatoare, cifrele au fost determinate de apariția pandemiei de coronavirus. Înainte de aceasta perioada, 85% dintre români spuneau că pun deoparte doar ce bani mai rămân din salariu și doar 15% că economisesc o suma fixa în fiecare luna.

Dar, trendul economisirii este îmbucurător. Aproape jumătate dintre tinerii români economisesc în mod constant și peste 17% , deși spun că nu reușesc deloc să puna bani deoparte.

Pentru a reuși e nevoie să vă ghidați după o schemă, iar un exemplu este regula 50/30/20, despre care s-a mai vorbit: cheltuieli esenţiale, cheltuieli pentru un stil de viaţă personal și priorităţi financiare.

×
Subiecte în articol: coronavirus economisire
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Au apărut primele subiecte la Matematică de la Evaluarea Națională 2024
x close