Antena 3 CNN Actualitate Daniel Niculae, preşedintele FC Rapid, audiat după percheziţiile făcute de poliţiştii din Bucureşti

Daniel Niculae, preşedintele FC Rapid, audiat după percheziţiile făcute de poliţiştii din Bucureşti

Ana Ciuvică
3 minute de citit Publicat la 11:58 14 Mar 2024 Modificat la 13:32 14 Mar 2024

Daniel Niculae, preşedintele clubului de fotbal FC Rapid, a fost luat de acasă, astăzi, de poliţişti, după mai multe percheziţii făcute într-un dosar de grup infracţional organizat, distrugere prin incendiere, tulburarea ordinii şi liniştii publice prin violenţă asupra bunurilor şi operaţiuni cu articole pirotehnice.

Astfel, în dosar sunt vizaţi, cel mai probabil, membrii ai galeriei echipei de fotbal.

"Astăzi, 14 martie 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente pun în aplicare 19 mandate de percheziție domiciliară și 28 de mandate de aducere, în Municipiul București și județele Ilfov, Prahova și Iași,  într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, distrugere prin incendiere, tulburarea ordinii publice prin violență asupra bunurilor, orice operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, prevăzute de articolul 37 lit. a din Legea 126/1995.

Persoanele vizate vor fi conduse la audieri, în baza mandatelor de aducere care vor fi puse în aplicare, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de către Parchetului de pe lângă Tribunalul București, împreună cu Serviciul Grupuri Infracționale Violente, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, distrugere prin incendiere si tulburarea ordinii și liniștii publice.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, precum și de sprijinul echipelor de intervenție din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se arată într-un comunicat al poliţiştilor.

Comunicatul procurorilor după percheziţiile făcute la fanii galeriei FC Rapid

"Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, împreună cu lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul Grupuri Infracționale Violente, cu sprijinul lucrătorilor de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași și a echipelor de intervenție din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române - Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei, au efectuat în cursul zilei de azi, 14.03.2024, un număr de 19 percheziţii domiciliare în mun. București și județele Ilfov, Prahova și Iași, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, prevăzută de art. 367 alin. (1) și (3) Cod penal, orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, prevăzută de art. 37 lit. a) din Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explosive, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, prevăzută de art. 342 alin. (1) Cod penal și distrugere, prevăzută de art. 253 alin. (4) Cod penal.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de 17 suspecți, persoane fizice, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, prevăzută de art. 367 alin. (1) și (3) Cod penal, orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, prevăzută de art. 37 lit. a) din Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explosive, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, prevăzută de art. 342 alin. (1) Cod penal și distrugere, prevăzută de art. 253 alin. (4) Cod penal. 

În fapt, s-a reținut că în cursul anului 2023 pe raza mun. București s-a constituit un grup infracțional organizat la care au aderat mai multe persoane și care avea drept scop introducerea și folosirea materialelor pirotehnice în incinta stadioanelor de fotbal, în timpul desfășurării meciurilor, tulburarea ordinii și liniștii publice prin violențe asupra bunurilor și distrugerea suprafeței de joc prin folosirea materialele pirotehnice, producându-se degradarea gazonului prin explozia materialelor pirotehnice, punând în pericol integritatea fizică a altor persoane (copii de mingi, stewarzi, jucători de fotbal, pompieri, reporteri ș.a.) 
Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare au fost descoperite și ridicate mai multe materiale pirotehnice, arme de foc letale, arme albe și sume de bani.

Pe parcursul urmăririi penale sprijinul tehnic a fost asigurat de către I.G.P.R. – Direcția Operațiuni Speciale.

Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom oferi detalii suplimentare. Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", se arată în comunicatul emis de Compartimentul de Informare și Relații Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

×
TOP articole
TOP articole
x close