Antena 3 CNN Actualitate Daniel Morar cere eliminarea datelor confidenţiale din raportul CSM

Daniel Morar cere eliminarea datelor confidenţiale din raportul CSM

Daniel Morar cere eliminarea datelor confidenţiale din raportul CSM
08 Oct 2007   •   07:13

Consiliul Superior al Magistraturii a analizat luni Raportul privind activitatea DNA. Structura raportului CSM nu este omogenă iar tematica abordată nu este relevantă pentru unele anchete, a spus Daniel Morar. CSM a ignorat dosarele soluţionate de fiecare procuror în parte şi nu a luat în seamă problema personalului care lucrează la doar 50% din potenţial, consideră Morar. De asemenea, observaţiile inspectorilor nu sunt adecvate în acest dosar. Majoritatea concluziilor sunt îndreptate către Secţia a II-a a DNA, unele deficienţe constatate sunt supradimensionate iar rezultatele obţinute de această secţie împotriva corupţiei au fost ignorate, a mai spus Daniel Morar. Acesta a cerut eliminarea unor observaţii din raport. Una dintre acestea este referitoare la dosarele în lucru, care sunt confidenţiale.

Morar a precizat că DNA nu are obligaţia de a instrumenta din oficiu sesizările făcute de unele instituţii. Criticarea activităţii investigative trebuie eliminată pentru că declaraţiile pe care procurorii le iau în această perioadă nu pot fi constituite drept probă. Criticile cu privire la Secţia a II-a nu ar fi trebuit personalizate prin precizarea numelor şi funcţiilor. Stabilirea competenţei DNA nu poate fi o prerogativă a inspectorilor CSM, a declarat procurorul şef al DNA. Acesta consideră că aprecierile pozitive nu sunt scoase în evidenţă de raport. El şi-a asumat criticile inspectorilor CSM.

Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu declara săptămâna trecută că informaţiile prezentate în Raport scot la iveală fapte inacceptabile pentru orice parchet din România. Pe baza concluziilor, Chiuariu a făcut plângere la Parchetul Instanţei Supreme pentru procurorii Doru Ţuluş şi Aristotel Popa, sub acuzaţia de abuz în serviciu şi fals intelectual.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close