Antena 3 CNN Actualitate Danemarca critică situația penitenciarelor din România, în discuția cu Iohannis

Danemarca critică situația penitenciarelor din România, în discuția cu Iohannis

o_1bjb1quouc6s16sls0rpsn6el8.jpg
Foto: Presidency.ro
23 Iun 2017   •   21:02

Radu Tudor a susținut, astăzi, la emisiunea Punctul de Întâlnire, că România este arătată cu degetul în toată Europa pentru faptul că penitenciarele românești au niște condiții absolut inumane.

Președintele Klaus Iohannis a primit astăzi un semnal neplăcut pentru România chiar din partea premierului danez, Lars Lokke Rasmussen.

Lars Lokke Rasmussen, a făcut publică situaţia a patru cetăţeni români care au încălcat legea în Danemarca şi ar trebui expulzaţi în România, dar nu se poate face acest lucru, pentru că o instanţă a decis că în ţara noastră condiţiile din închisori nu respectă drepturile omului. 

Iohannis a făcut afirmaţii la finalul reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, cu privire la acest aspect. 

"În cursul discuţiei cu premierul danez, mi-a ridicat această problemă. Este o problemă pe care am luat-o în serios şi m-am oferit, într-adevăr, ca atunci când vom avea un nou guvern şi un nou ministru al Justiţiei să atrag atenţia noului ministru şi noului guvern că aici este o problemă, unde trebuie să se găsească o soluţie. Soluţiile practice pot fi găsite numai între cele două ministere şi s-a înţeles foarte bine această problemă. Eu sunt optimist, fiindcă e un număr mic de cazuri, este rezolvabil şi asta a fost concluzia noastră comună, că, în momentul în care vom avea un nou guvern, vor avea loc întâlniri bilaterale şi se vor căuta şi găsi soluţii", a declarat Iohannis. 

Mugur Ciuvică a comentat pe acest subiect, spunând că drepturile omului în România ar trebui respectate.

”Iohannis sper că a înteles că drepturile omului în închisorile din România trebuie respectate, iar una dintre soluții este grațierea și amnistia și eliberarea închisorilor de deținuții care și-au îndeplinit fracția de pedeapsă”, a declarat Mugur Ciuvică pentru Antena 3. 
  

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close